Luc De Raedemaeker
Bierwandelen in Nederland en Vlaanderen
Van Groningen tot Poperinge in het zuiden van Vlaanderen heeft biersommelier Sjors Kassing stads- en natuurwandelingen uitgezet voor de bierliefhebber. Hij neemt je mee naar 15 plekken in Nederland en 10 in België, waar hij historische en hedendaagse bierweetjes met je deelt. Tijdens het wandelen, passeer je interessante bierplekken en kom je meer te weten over de historische betekenis van bier. Daarnaast zocht Sjors de leukste plaatsen om een bier te drinken uit. Bij elke wandeling is minimaal één horecagelegenheid opgenomen waar je kunt genieten van een mooi glas gerstenat. Na een stevige wandeling heb je dat tenslotte wel verdiend!

Ontdek met Sjors Kassing de rijke wereld van bier terwijl je door rustige landschappen en charmante steden wandelt. Leer fascinerende feiten over de oorsprong van je favoriete brouwsels en krijg inzicht in de evolutie van bierbrouwen door de eeuwen heen. Sjors’ enthousiasme voor biergeschiedenis en -cultuur zal je wandelingen veranderen in boeiende ontdekkingstochten.

We probeerden de wandelingen in Antwerpen en Dilbeek. De routes zijn eenvoudig en duidelijk weergegeven. De historische en bierige weetjes zijn correct.

Dus, voor avontuurlijke bierliefhebbers die graag nieuwe plaatsen verkennen en hun kennis willen vergroten, zijn de wandelingen van Sjors Kassing de perfecte keuze. Maak je klaar om je passie voor bier te combineren met de geneugten van het buitenleven en plan een van zijn opwindende routes vandaag nog. Cheers!

Bierwandelen in Nederland en Vlaanderen, Mo’ Media, €24,95.

Cover © Bart Van der Perre