Yannick de Cocqueau
Bio, mijn natuur
en ook mijn bier
Het grote verschil tussen biobier en 'gewoon' bier zit in de eerste plaats in de gebruikte landbouwingrediënten: die zijn minimaal 95% afkomstig uit de biolandbouw, dus ggo-vrij en geteeld zonder chemische pesticiden of kunstmest. Ook op additieven en hulpstoffen tijdens het brouwproces gelden voor biobier strengere normen. Het brouwproces daarentegen is identiek en de smaak minstens even lekker. Nu ook het aanbod enorm toeneemt en je biobier in bijna alle stijlen kunt vinden, valt het niet verwonderen dat biobier duidelijk in de lift zit. Met meer dan 150 Belgische biobieren op de markt heb je maar te kiezen uit al dat lekkers.Van BioForum mag dat gerust wat meer geweten zijn. Daarom richten ze vanaf zaterdag even alle schijnwerpers op de biologische alcoholische dranken.

Proef zelf de rijke smaak van bio, ook in je glas! Ontdek biologisch bier, wijn en sterke drank tijdens campagneweek van 21 tot 29 oktober. Gezichten van de campagne zijn Herr Seele (naast cartonist en kunstenaar ook een notoir bierliefhebber) en biologisch hopteler en brouwer Joris Cambie. Het valt dus niet te verwonderen dat bier in die campagne eens een streepje voor heeft op de andere dranken.

20171016_113418

Hou je nu wel van bier maar ben je nog niet thuis in het bio-aanbod? Je bent zeker niet alleen en dat is precies wat de biosector wil verhelpen. Van 21 tot en met 29 oktober brengt BioForum Vlaanderen de kwaliteiten van biobieren onder de aandacht door middel van vele proeverijen en activiteiten. Producenten, verdelers, promotoren, enthousiastelingen, … vertellen je meer over hun keuze voor bio, gunnen je een blik achter de schermen en laten je meegenieten van hun passie. Op tijd inschrijven is wel aanbevolen.

Na de verkenning, zit de kans er wel in dat je een lieveling hebt ontdekt. Ook dat horen ze graag bij BioForum. Niet om te weten welk bier het beste is, maar wel om na te gaan welk het liefst gedronken wordt. Je mag dus gerust subjectief zijn en dor een stem uit te brengen kun je bovendien een leuk bierpakket winnen. Stemmen kan vanaf morgen op www.biomijnnatuur.be

Afgeleide-aff_campagne_web