
U krijgt een volledige presentatie van de hopteelt, een plant dat zo bepalend is voor bier. Hop bevat namelijk veel troeven: bitterheid, aroma, schuimstabilisator, bacteriostatische eigenschappen, … brouwers kunnen dus nog moeilijk zonder deze super liane in hun proces. Er wordt ook dieper ingegaan op de verschillende hop variëteiten en dan vooral diegene die uiterst geschikt blijken te zijn voor onze contreien.
De bio hopteelt in Wallonië is momenteel niet toereikend en de vraag groter dan het aanbod. Deze dag heeft dus ook als doel om bio landbouwers die hun teelt wensen te diversifiëren warm te maken voor de hopteelt. Of u nu dus brouwer of landbouwer bent, aarzel niet om nog in te schrijven voor deze ongetwijfeld interessante dag!
Het evenement wordt uiteraard afgesloten met een netwerkmoment bij een glas bier in de installaties van Brasserie Coopérative Liégeoise
Voor inschrijvingen gelieve contact op te nemen met Pierre-Yves : pierreyves.vermer@biowallonie.be
De activiteit gaat door van 10 tot 16u en alle details worden meegegeven eens ingeschreven.