Bier Grand Cru
BK Tappen
Stella Artois bekroont Dave Jacobs van Café Sportifke in Niel tot beste tapper van België
Na een afwezigheid van zes jaar blies Stella Artois de bekende Draught Masters wedstrijd nieuw leven in. Dit keer zocht het biermerk de beste Belgische tapper van dé perfecte Stella Artois. Op maandag 20 september ging Dave Jacobs van Café Sportif in Niel met die titel aan de haal tijdens de finale op de geboorteplaats van Stella Artois, De Hoorn in Leuven, uitgereikt door Johan Geleyns, Leuvens schepen van Sport, Handel en Werk. Het hele evenement kwam tot stand om de horeca na een moeilijk jaar een hart onder de riem te steken.

Dave Jacobs van Café Sportifke in Niel mag zich voortaan Draught Master noemen van Stella Artois. Tijdens de finale in de heimat van het merk slaagde hij erin de vijfkoppige professionele jury van gerenommeerde tappers en ex-finalisten te overtuigen met een foutloos getapte Stella Artois in haar iconische glas.

Winnaar Dave Jacobs is verrast: “Ik kan het niet geloven. Het is de eerste grote wedstrijd na COVID-19 en ik dacht niet dat ik ging winnen. Negen jaar geleden ben ik een café begonnen, maar ik had tot dan nog nooit bier getapt. Dankzij een cursus van AB InBev heb ik dat geleerd. Zo is het allemaal begonnen, met als kers op de taart mijn titel vandaag.”

Pieter Anciaux, Sales & Operations Director bij AB InBev: “Consumenten ervaren bieren op vat als frisser, zachter, kouder en meer premium. Het biedt ook betere opportuniteiten voor food pairing, en dankzij de Stella Artois chalice wordt de ervaring zowel visueel als functioneel naar een hoger niveau gebracht. Het schenkritueel is dan ook van cruciaal belang om een optimale drinkervaring te garanderen. Een tapper die dé perfecte Stella Artois kan schenken, mag zich dan ook zonder twijfel Draught Master noemen. En die titel gaat, na een erg lastig jaar in de horeca, terecht naar Dave Jacobs.”

Finale event met tailor made gerechten van televisiekok Jeroen De Pauw

Na de welkomstspeech van Pieter Anciaux, Sales & Operations Director bij AB InBev, streed Dave Jacobs voor de titel tegen de zeven andere finalisten. In een spannende finale moesten de finalisten drie perfecte Stella Artois schenken onder het toeziend oog van de ervaren jury. Na de bekendmaking van de winnaar werd het event op feestelijke wijze afgesloten in aanwezigheid van televisiekok Jeroen De Pauw, die speciaal voor de gelegenheid tailor made gerechten met Stella Artois serveerde.

Naast de bekroning tot beste tapper van België, wint Dave Jacobs ook een exclusieve eetervaring op een unieke locatie. En ook in zijn eigen zaak wordt de triomf gevierd met een groots overwinningsfeest, met daarbij tien – uiteraard – Stella Artois vaten, geheel omkaderd door een Stella Artois stijlconcept. De finalisten die net naast de titel grepen gingen naar huis met een mooie troostprijs. De prijzen werden voor de gelegenheid uitgereikt door Johan Geleyns, Leuvens schepen van Sport, Handel en Werk.