BLT SANDWICH BELGIAN STYLE

Er zijn maar weinig dingen in het leven die zo’n diepe voldoening kunnen geven als de combinatie van een zalig glas bier en een smakelijke BLT sandwich. Deze twee culinaire genoegens vormen een hemelse symbiose van smaken, texturen en aroma’s die je smaakpapillen in de hoogste hemel brengen.

Een BLT sandwich is een iconische lekkernij: krokante bacon, sappige tomaten en knapperige sla, verpakt in vers getoast brood en op smaak gebracht met een royale laag romige mayonaise. Het is een harmonieus samenspel van hartige, zoute, zoete en frisse smaken, met een opmerkelijke textuurvariatie die elke hap tot een genot maakt. De BLT sandwich belichaamt comfortfood op zijn best. In combinatie met een glas bier smaakt de BLT nog beter. We kiezen voor een Belle-Fleur  van de Dochter van de Korenaar.

In de wereld van culinaire combinaties is de combinatie van bier en een BLT sandwich echt iets magisch. Of je nu zit op een zonnig terras, in een gezellige pub of gewoon thuis aan de eettafel, neem de tijd de smaken op te nemen en geniet van het feit dat sommige van ’s werelds meest bevredigende genoegens soms te vinden zijn in de eenvoudigste geneugten van het leven.

Ingrediënten:

 • 8 plakjes Gandaham
 • 4 sneetjes witbrood
 • 4 blaadjes ijsbergsla
 • 1 grote Flandria tomaat
 • Klontje boter
 • Mayonaise
 • Zout en peper

Bereidingswijze:

 1. Smelt een klontje boter in een pan.
 2. Leg de plakjes Gandaham in de pan en bak ze tot ze goudbruin en krokant zijn. Leg de gebakken Gandaham op een bord bekleed met keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.
 3. Rooster de sneetjes brood in de oven tot ze lichtbruin kleuren.
 4. Was de ijsbergsla en dep deze droog. Snijd de tomaten in plakjes.
 5. Neem een sneetje geroosterd brood en besmeer het met een dunne laag mayonaise. Leg er vervolgens een blaadje ijsbergsla op, gevolgd door enkele plakjes tomaat. Bestrooi de tomaten licht met zout en peper. Leg daar de gebakken Gandaham op.
 6. Plaats een tweede sneetje geroosterd brood bovenop het eerste sneetje.
 7. Snij de sandwich diagonaal doormidden.
 8.  Serveer de BLT-sandwich direct terwijl hij nog warm is.

Pairing:

De subtiele bitterheid van de Belle-Fleur dient als een perfecte tegenhanger voor de zoute en vette ham. De koolzuurhoudende bubbels reinigen het gehemelte na elke hap, waardoor je smaakpapillen worden opgefrist voor de volgende de hap. Het hoppige karakter van het bier harmonieert uitstekend met de frisheid van de tomaten en de levendige smaak van de sla. Dit is een uitstekende pairing.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend