BLUE MONDAY

alias ‘deprimaandag’

Je kunt je afvragen waar sommige mensen zich in godsnaam mee bezig houden … zo ‘berekende’ de Britse psycholoog Cliff Arnall aan de hand van een wiskundige formule dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop het grootst aantal mensen zich ‘down’ voelen. Dat is dus vandaag …

Aan de zin of onzin van het kwantificeren van (on)geluk gaan we hier niet teveel woorden vuil maken. Of je het dan nog in een ‘formule’ kunt gieten laten we al helemaal in het midden. Wat volgens Arnall ons (on)geluk definieert is het weer, de verhouding van onze schulden t.o.v. ons inkomen, de teleurstelling dat we de met nieuwjaar gemaakte goede voornemens niet halen, dat verlof ver weg is, … Zo komt hij dus op die fameuze maandag waar de dagen nog kort zijn, het weer guur en het Kerstverlof al vergeten is. Een paar valabele argumenten, maar wij laten het in ieder geval niet aan ons hart komen en bieden een paar hulpmiddelen om de dag door te komen voor wie eventueel wel last zou (kunnen) hebben van Blue(s) Monday:

In de stijl van ‘het kan altijd erger’ hebben we enkele mooie aanraders van Flying Dutch Man. Wat dacht je anders van een ‘more complicated than your girlfriend stout’ of een ‘more dry and sour than your mother in law saison’? Ook een Hel & Verdoemenis van De Molen of een Malheur helpen wel om in te zien dat ‘ongeluk’ wel heel relatief is. Achter al deze onheilspellende namen zitten mooie bieren en zeker weten dat achter jouw zwarte gedachten ook nog licht schijnt. Jouw situatie is heus nog zo erg niet, drink er eentje en relativeer.

Toch een opbeurend brouwseltje nodig om al dat mooie weer te gaan zien? Probeer dan eens een Jour de Fête van De Vleesmeester, laat je opbeuren door een Hofnar van ’t Hofbrouwerijke of laat een Jongleur van De Circus Brouwerij (bierfirma) je wat opvrolijken.

Als louter psychologische middelen niet volstaan, moeten we afglijden naar de wereld van de psychiatrie en er dus echte ‘medicatie’ bij halen. Je kunt gerust een dosis Bon Secours van Caulier slikken of iets van Dr. Blues (bierfirma) innemen. Hun ‘Painkiller’ kan wonderen doen en je hebt er zelfs geen voorschrift voor nodig.

Mocht je het desondanks vandaag echt niet meer zien zitten dan kun je natuurlijk nog proberen in een Delirium te geraken of er in laatste instantie gewoon deftig een einde aan maken met een Hoppy Ending (Gistgeest), een KEREL Kaishaku, een Kopaf of een Mort Subite … wij slaan elke vorm van verantwoordelijkheid af en kunnen de efficiëntie van deze middeltjes om er een eind aan te maken geenszins garanderen.

Nu ja, Arnall was misschien ook beter zijn tijd op café gaan ‘verdoen’ in plaats van ‘ongeluksformules’ te bedenken. Misschien heeft hij nu wel een vrij correcte berekening gemaakt, maar is volgens ons toch een belangrijke factor vergeten in zijn formule … de tijd tot Tournée Minerale. Dat circus start begin februari, niet? De week na Blue Monday … dat kan geen toeval zijn en lijkt ons dus een meer dan significante variabele … een deprimerend perspectief en nog zo’n zinloos uitvindsel.

Cover © Dr. Blues

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend