BRAZILIAANSE BIER & KAASPARING

Het smakelijke aspect van globalisering

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en het op vier na grootste land ter wereld. De natuur in Brazilië kent enorm veel variatie. In het noorden ligt het uitgestrekte Amazonegebied en in het westen de schitterende moerassen van de Pantanal met de mooiste watervallen van de wereld, die van Iguazú. Deze prachtige natuur wordt afgewisseld met bruisende steden, zoals Rio de Janeiro en Salvador da Bahia, steden die een bezoek meer dan waard zijn. Tot slot zijn er uiteraard de langgerekte, witte zandstranden van Natal en Porto Seguro. Wie Brazilië zegt denkt spontaan aan Samba, voetbal, Copacabana, lokale schoonheden in strings, caipirinha, … . Veel minder bekend echter is Brazilië als bierland en … kaasland.

Pomerode -dat zijn naam dankt aan Pommeren- is een klein stadje in de staat van Santa Catarina, dat erg Duits aandoet. Het stadje is ook gekend om zijn brouwerij ‘Schornstein‘ en kaasmakerij ‘Pomerode Alimentos‘.

Een goede pairing hangt natuurlijk in de lucht. De zachte schapenkaas met witte schimmelkorst past wonderwel bij het witbier van de buren. De romige, vette kaas bedekt je smaakpapillen met een dunne film. Om je papillen vrij te maken, heb je de zurige toets van het witbier nodig. De gebruikte koriander in het bier ondersteunt de licht kruidige toets van de kaas. De subtiele toets van sinaasappel in het bier geeft het geheel een extra fruitige dimensie.

Foto’s © Pomerode Alimentos & Schornstein

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!