Yannick de Cocqueau
Brouwerij Boon
zet in op Maand van de Lambiek
De provincie Vlaams-Brabant heeft de maand oktober uitgeroepen tot 'Maand van de Lambiek'. Het is niet de eerste keer dat dit initiatief doorgaat en we merken tot onze grote vreugde dat het ook echt begint te leven bij de brouwers en iedereen dat wat met lambiek te maken heeft. Het aantal kaarten waar lambiek nog wat extra in de kijker wordt gezet, de hoeveelheid activiteiten die worden georganiseerd, brouwers en stekers die uitzonderlijk hun deuren openen, ... echt mooi om te zien. Brouwerij Boon trekt als een van de grotere spelers in de lambiekwereld uiteraard mee aan de kar met enkele activiteiten die zeker een plaatsje in uw agenda verdienen!

Proeverij van Oude Kriek

Brouwerij Boon organiseert op donderdag 27 oktober een proeverij van Oude Kriek bieren. Tijdens deze tasting proef je vijf verschillende lambiekbieren en ontdek je drie verschillende kriekenvariëteiten: de typische Boon krieken, Belgische Schaarbeekse krieken en Deense Stevens krieken. Je ontdek de impact van het gebruik van deze verschillende variëteiten in Oude Kriek, alsook de impact van extra finishing op kleine of grote houten vaten. Tussen de bieren zitten ook twee primeurs, twee nieuwe collaboratie-bieren gemaakt in samenwerking met het Deense Mikkeller. Het werden twee Oude Kriek bieren met Deense Stevens krieken uit de kriekengaarden van Frederiksdal. De tasting wordt begeleid door Frank Boon en Chris Lauriers.

Na de tasting is het mogelijk om na te praten in de BOON Bar en de biershop open om je de mogelijkheid te geven als eerste de bieren aan te kopen die zullen worden voorgesteld tijdens de Kelderdagen! Om de ervaring ook nog even thuis te kunnen verderzetten, krijg je bovendien twee flesjes Oude Kriek mee naar huis.

De proeverij wordt georganiseerd in de brouwerij voor een beperkt aantal deelnemers. Op tijd inschrijven is dus de boodschap! Dit kan via de website van de brouwerij.

Kelderdagen 2022

De Maand van de Lambiek wordt door de brouwerij afgesloten met de derde editie van de Kelderdagen op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober. Van 10u tot 19u brengt het bezoekerscentrum dan extra vintage bieren en speciale edities onder de aandacht. Je kan ze proeven in de BOON Bar en hetgeen je aanstond (of je niet in de gelegenheid was te proeven) kan je aankopen in de Biershop. Op de website van de brouwerij komt een volledige bierlijst van de ‘specials’ en vintages die tijdens de Kelderdagen beschikbaar zullen zijn. Daar kun je ook inschrijven voor een bezoek aan de brouwzaal en de foedermagazijnen.

Lambiek Boon Weekend

De Maand van de Lambiek moet niet enkel in de brouwerij leven. Daarom plaatst Boon ook Lambiek in de kijker in de horeca. De brouwerij organiseert voor het eerst het Lambiek Boon Weekend op 21, 22 en 23 oktober. Tijdens die drie dagen kan je in zo’n 15 gezellige cafés en twee winkels Lambiek Boon van het vat drinken of kopen aan een voordelig tarief. “We delen graag onze biercultuur met anderen. In deze cafés zal je een kruik lambiek van één liter kunnen bestellen aan een voordelig tarief met meerdere glazen om zo samen in goed gezelschap van onze Lambiek Boon te kunnen genieten.”, verduidelijkt Karel Boon.

Daarnaast kun je uiteraard ook nog steeds aansluiten voor de brouwerijbezoeken die elke zaterdag worden georganiseerd, iets komen drinken in de BOON Bar en jouw aankopen doen in de Biershop. De vernieuwde infrastructuur heeft net haar eerste verjaardag gevierd, en maakt het de bezoeker alleen maar makkelijker om de wondere wereld van de spontane gisting en van Boon te ontdekken.

Wil je naast de initiatieven van Boon ook even kijken wat er nog allemaal gaande is tijdens de Maand van de Lambiek, neem dan zeker een kijkje op de thema pagina van Toerisme Vlaams-Brabant.