Yannick de Cocqueau
Brouwerij Roman: individueel bezoeken!
Elke zaterdag om 10u en 14u start een groep
Hartje Vlaamse Ardennen ligt de oudste nog actieve familiebrouwerij van het land. Sinds 1545 wordt bij Roman de biermicrobe doorgegeven van generatie op generatie. Dat is op zich al genoeg om enig interesse te wekken, niet? Van maart tot en met november komen ze aan jouw nieuwsgierigheid tegemoet door ook bezoeken te organiseren waar je individueel op kunt intekenen. Of je nu alleen bent of met 20 het gaat sowieso door.

Wie een brouwerij wenst te bezoeken, moet niet zelden vaststellen dat het enorm moeilijk is om er binnen te geraken als individu of met een erg klein groepje. Bovendien is het ook vaak enkel in de week te doen als de brouwerij in volle activiteit is. Ook bij Roman is dat doorgaans het geval maar van maart tot en met november brengen ze daar sinds kort verandering in. Tijdens die maanden kan je er namelijk elke zaterdag terecht voor een gegidste rondleiding met degustatie. De groepen vertrekken telkens om 10u en om 14u. Enige dat je moet doen is je aanmelden via visit@roman.be

Op die manier wil Roman haar verhaal en passie voor bier aan een zo ruim mogelijk publiek kunnen doorgeven. Om zeker te zijn dat die passie ook even blijft nazinderen, krijgt iedereen na het bezoek een een geschenkset mee naar huis.

Alle verdere concrete info vind je hier. Geniet er van!

Wie dit wenst te combineren met nog wat extra bierbeleving in de buurt, neemt zeker ook best een kijkje op Plan Bier.

roman_sfeer_10