Luc De Raedemaeker
Brouwerijbezoek De Brabandere
Op zaterdag 22 en zondag 23 april strijkt het bekende Zythos Bierfestival voor het eerst neer in Kortrijk. Zowat 100 brouwerijen en bierfirma’s bieden dat weekend meer dan 500 brouwsels aan. Brouwerij De Brabandere zet naar aanleiding van dit groots festival extra de deuren open op 22 april en biedt zo een dag vol bierbeleving aan.

Meer dan 6 000 bierliefhebbers vinden jaarlijks hun weg naar het befaamde bierfestival, en dat hebben ze bij Brouwerij De Brabandere geweten. “We kregen hier en daar aanvragen van bierkenners in binnen- en buitenland die hun festivalervaring graag opentrekken en meteen ook de lokale Kortrijkse brouwerijen willen ontdekken”, vertelt Albert De Brabandere. “Dus organiseren we twee extra rondleidingen op zaterdag, vlak voor het festival opengaat om 13u. Bezoekers ontdekken zo door middel van het brouwproces waarom onze Bavik Super Pils al jarenlang wordt verkozen tot beste pils van België. Later die dag kunnen ze dan meteen hun kennis toepassen op het festival bij de vele degustaties.”

Zo speelt Brouwerij De Brabandere extra in op een dag vol bierbeleving. “Het festival start zaterdag om 13u. Bierliefhebbers kunnen hier hun dag starten, nog iets lekker gaan eten of meteen aansluiten met het festival. Het is maar een kwartiertje rijden.”

Cover © Bart Van der Perre