BXLBEERFEST 2023

30 september en 1 oktober 2023, twee vakjes die de bierliefhebbers reeds hebben aangekruist op hun kalender want BXLBeerFest keert voor de vijfde keer terug voor een fantastisch bierweekend in de SHED-1 hal op Tour&Taxis. Na vier geslaagde edities staat het BXLBeerFest-team vol enthousiasme klaar om er opnieuw in te vliegen. 60 brouwerijen, door de organisatie geselecteerd om hun vakmanschap, kwaliteit en reputatie zullen gedurende twee dagen hun beste bieren voorstellen.

BXLBeerFest biedt een boeiende kijk op de dynamische en gevarieerde bierwereld. Het festival schuift een maandje op maar blijft op dezelfde plek – de Sheds-1 hal op Tour&Taxis te Brussel, op wandelafstand van het stadscentrum. Net als bij de vier eerste edities zullen de bezoekers kunnen kiezen uit meer dan 400 bieren uit België, Europa en wereldwijd. BXLBeerFest legt de focus enkel op de kleinere artisanale brouwerijen. Wij willen de passie die deze brouwerijen drijft delen met onze bezoekers, de passie voor eerlijke en echte bieren. Op BXLBeerFest is er geen plek voor de bieren van de grootindustrie.

Brasserie Cantillon (BE), Brouwerij d’Oude Maalderij (BE), Hof ten Dormaal (BE), Gueuzerie Tilquin (BE), Brasserie de Blaugies (BE), Yazoo (US) Crossover Blendery (UK), Pühaste (EE), Levain (FR), Ritual Lab (IT), Insight Cellars (DK)… Dit zijn maar enkele namen van de 60 brouwerijen die deelnemen aan de 2023-editie! Deze brouwerijen zullen elk minstens vier verschillende bieren voorstellen die de bezoekers kunnen proeven in een exclusief festivalglas. Iedere brouwerij zal op ieder moment tijdens het festival propere glazen ter beschikking hebben. Onze ‘Only clean glasses’ politiek, die we al toepassen sinds de eerste editie in 2017, verzekert dat de brouwer zijn bier op een perfecte manier kan presenteren. Op dezelfde manier springen we ook om met onze biervoorraad, die ter plekke in een gekoelde ruimte wordt bewaard om de versheid te behouden. Dit is onze manier om ervoor te zorgen dat niets de perfecte degustatie in de weg staat. Naast een goed gevulde maar ruime zaal met brouwers hebben ze ook een mooi buitenterras waar ze plaats voorzien om even te genieten van het mooie weer maar waar ook een mooie keur aan food trucks de hongerige bezoeker van de beste hapjes zal voorzien. Hiernaast zullen ook enkele brouwers tastings organiseren waarbij ze dieper ingaan op de bieren die ze maken. Een uniek moment voor een tête à tête met de brouwer van je favoriete bier. Een aparte ruimte zal een plek voorzien voor enkele Brusselse ambachtslui met onder meer een bakker, een koffiebrander, een kaasaffineur en meer… Een uitgebreide on-site bottle shop geeft de bezoeker de mogelijkheid om bieren van de deelnemende brouwerijen mee naar huis te nemen om het festivalgevoel nog even te verlengen.

EAT & BXLBeerFest

Nieuw dit jaar is de samenwerking met EAT, Brussels beste culinair festival georganiseerd door Visit.Brussels. EAT dat als culinair festival reeds vele jaren duizenden bezoekers trekt gaat de samenwerking aan met BXLBeerFest dat zal zorgen voor een mooie selectie Brusselse bieren op het EAT festival, te midden van de vele Brussels topchefs die ze uitnodigen. Beide festivals zullen tegelijkertijd plaatsvinden; EAT in de Gare Maritime en BXLBeerFest in de SHEDS-1 waarbij het buitenterras dienst doet als link tussen beide festivals. Bezoekers die een ticket kopen voor BXLBeerFest zullen een korting krijgen op de toegangsprijs voor EAT. BXLBeerFest & EAT, het beste van Brussel op vlak van heerlijk artisanaal bier en lekker eten!

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend