BXLBEERFEST!

Brussel, Bier en lekker eten

Voor het Belgisch onderonsje op de Grote Markt is het nog wat langer wachten, maar binnen een goede twee weken is het de beurt aan dat ander hoogtepunt voor bier in de hoofdstad. Het evenement is ondertussen aan haar derde editie toe en belooft weer een selectie te kunnen bieden van ’s werelds mooiste artisanale bieren. Onder het motto “Geen roze olifanten, geen kabouters of paters. Enkel heerlijk en echt bier !” werden brouwerijen uitgenodigd die elk minstens 4 van hun topproducten zullen aanbieden. Brouwers die hart en ziel in hun brouwerij steken en ook zelf aanwezig zullen zijn om de bezoekers te laten delen in hun grenzeloze passie.

“The crossroad of beers & friends” luidt de ondertitel en dat kun je vrij letterlijk nemen. Met meer dan 400 bieren zal het aan bier zeker niet ontbreken en gezien vorig jaar reeds 5000+ bezoekers present tekenden, moet dat qua volk en vrienden ook wel goed komen. De leuze slaat echter ook op de vriendschap die heerst tussen vele van de aanwezige brouwerijen die het festival niet enkel zien als een manier om hun bier aan een ruim publiek voor te stellen, maar tevens als een platform om ideeën en ervaringen uit te wisselen, plannen te smeden voor ‘collabs’, bezoeken aan elkaar te regelen, kameraden terug te zien, … een goede ‘potgrond’ om de artisanale bierscene nog meer te laten groeien en dit in soms onverwachte en nieuwe richting. Kruisbestuiving is altijd goed en de bezoeker kan er maar iets interessants uit halen.

Verwacht dus zowel zotte brouwsels die eerder uit ‘didactisch’ oogpunt het degusteren waard zijn als echte pareltjes waarvan dat proefglaasje toch erg klein zal blijken en de smaakpapillen om meer zullen vragen. M.a.w. plezier verzekerd voor zowel de doorwinterde ‘geek’ als de toevallige passant met wat interesse in bier.

De grote hal van Tour&Taxis (achter het centrale gebouw), zal toegewijd worden aan de standen voor de brouwerijen, zodanig geplaatst dat de doorgang vlotjes kan verlopen. Achteraan zal zich een kleine ruimte bevinden met zitplaatsen, een aparte bar, een ruimte met Brusselse ambachten (koffie, chocolade, kaas, gefermenteerde producten, …). Het grote, hopelijk zonovergoten, buitenterras zorgt voor een rustmoment terwijl de food trucks de hele dag door eten voorzien want uiteraard geen natje zonder een deftig droogje. Vooraan de grote zaal zal zich een bottle shop bevinden met een ruime keuze aan festivalbieren, om de proefervaring thuis de kunnen verder zetten of de nadorst te stillen.

Naast de eigen  rondgang’ zullen ook enkele gerichte sessies worden ingericht waarbij brouwers dieper ingaan op de bieren die ze maken en hun verhaal. Een uniek moment voor een tête à tête met de brouwer van je favoriete bier. De editie 2019 wenst ook weer en ruimere plek te geven aan de plaats van bier in de gastronomie, dus kun je ook zeker een reeks ‘kook demonstraties’ verwachten van chefs die hun strepen wel verdiend hebben in de bierwereld. Al deze sessies zullen heel binnenkort worden aangekondigd via website en Facebook. Voor sommige zal je toch best niet al te lang wachten om ze dan ook effectief te reserveren.

Kortom, een perfect weekend om Brussel nog eens te bezoeken en om enkele van de beste bieren wereldwijd te proeven. Koop je ticket reeds online, dat levert je nog een voordeel op ook.

www.bxlbeerfest.com

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!