CADEAUTIP

Als je nog op zoek bent naar een last minute cadeau voor een foodie en of bierliefhebber, kun je met de pocketboekjes van biersommelier Arvid Bergström altijd iemand plezieren. Met ‘Bier en Oliebollen’, ‘Bier en Aardappel’ en ‘Bier en Kaas’ breekt Arvid een lans voor bier aan tafel. De boekjes blinken uit in eenvoud. Met eenvoudige recepten, die voor iedereen haalbaar zijn en korte beschrijving van de pairing zijn deze boekjes een handig instrument in de keuken.

In Bier en Oliebollen staan 27 recepten voor verschillende oliebollen, denk aan hartig met kaas of paddenstoelen, zoet met blauwe bessen en munt of banaan, gember en kardemom. Bij elk recept past een bier, dat goed verkrijgbaar is en een mooie aanvulling vormt bij de specifieke oliebol die je bij het nauwkeurig volgen van de instructies zou moeten verkrijgen …

In Bier en Aardappel staan combinaties van bier met gerechten waarin aardappel is verwerkt. Denk aan amuses, voorgerechten, soep, een broodje aardappel, chips, stamppotten en uiteraard patat friet. Je eet vaker aardappel dan je denkt, maar welk bier schenk je bij die aardappelbereiding?

In Bier en Kaas staan 85 combinatie met … inderdaad, kaas en bier. Het zijn verschillende kaasplateaus met bijpassende bier(en). Elk met een eigen thema: romantische date, voetbalavond, na borrelen na het klussen, verjaardagsfeest, en om in de sfeer te blijven … Kerst!

De boeken zijn verkrijgbaar in de betere boekhandel of online via www.proefbier.nl/themas/

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!