Bier Grand Cru
Café Solidair
Alken-Maes lanceert campagne om getroffen horeca te steunen.
Nu de horeca noodgedwongen de deuren moet sluiten tot begin april, komt Alken-Maes met een campagne genaamd Café Solidair om haar getroffen cafés en uitbatingen te ondersteunen. Op deze manier wil de brouwer, die daarbij zelf ook een duit in het zakje doet, de financiën van de Alken-Maes cafés versterken zodat ze de sluitingsperiode kunnen overbruggen.

 We beleven uitzonderlijke tijden, zeker de horeca-ondernemers die hun zaak hebben moeten sluiten. Meer dan ooit is het nu het moment om de handen in elkaar te slaan vinden ze bij Alken-Maes, die vandaag hun initiatief Café Solidair aankondigen. De campagne vertrekt van het pay it forward-principe. In dit geval betaal je je Cristal of Maes’kes op voorhand aan je favoriete café, brasserie of kantine. Die pintjes kan je dan gaat drinken eens de deuren weer opengaan. Op deze manier beschikken de uitbaters over extra financiële middelen gedurende de sluitingsperiode en kunnen ze straks een snelle doorstart maken als de veiligheidsmaatregelen zijn afgelopen. 

Jan Bosselaers, Marketing Director bij Alken-Maes, legt uit hoe het systeem werkt: “Op de website www.cafesolidair.be kan je als consument je favoriete Maes of Cristal café kiezen en vervolgens het aantal pintjes selecteren dat je op voorhand wil betalen. Eens de betaling is bevestigd, wordt het bedrag overgemaakt aan de caféuitbater zodat zijn zaak extra zuurstof krijgt om de komende weken door te komen. Als consument krijg je een voucher die je straks bij de heropening van het café kunt gebruiken om je pintjes ter plaatse te gaan drinken. Of je kan de keuze maken om een donatie te doen aan je stamcafé om hen een hart onder de riem te steken.” 

Alken-Maes doet daarbij zelf ook een belangrijke geste: de brouwer vergoedt namelijk de eerste 400 pintjes aan de uitbater in de vorm van gratis bier. Jan Bosselaers: “We hopen momenteel op zo’n 4.000 tot 5.000 deelnemende cafés met Café Solidair. Het zou fantastisch zijn als we al deze cafés een duwtje in de rug kunnen geven de komende weken!”

Foto © Bart Van der Perre