COLLAB CANTILLON & EN STOEMELINGS

1897 Royale Union Saint-Gilloise bier

Union heeft de wind in de zeilen. Na de overwinning van vorig weekend moet de club meer en meer serieus genomen worden als titelkandidaat. Volgens statistiekenbureau Gracenote, dat gegevens van de Belgische competitie bijhoudt sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog, is Union de best presterende promovendus ooit in België. Het heeft plannen voor een nieuw stadion. En last but not least, de club heeft een nieuw bier.

1897 is een saison met een ABV van 5,7% en een ouderwetse Brett toets. Het is een driegranen bier (gerst, tarwe en haver) waarvan een deel ongemout. Aan het basisbier wordt  jonge lambiek van ‘Cantillon’ toegevoegd. Het resultaat is een droog bier met een kleine zure maar frisse toets. De Brusselse brouwerijen ‘En Stoemelings’ en ‘Cantillon’ creëerden het bier exclusief voor Union. Het bier is verkrijgbaar in het Club House, het stamcafe van menig Union-supporter, in de clubwinkel en in de betere Brusselse bierwinkel.

‘Cantillon’ heeft sinds lang een band met de voetbalclub. Sinds vorig jaar is ‘En Stoemelings’ een officiële partner van de voetbalclub. “Voor een kleine brouwerij als de onze is het een hele financiële inspanning, maar het maakt ons ongelooflijk trots om onze naam naast het veld te tonen”, zegt Samuel Languy, medeoprichter van de brouwerij.

We wensen de club alvast veel succes met de clash van vanavond tegen de titelverdediger, en laat de 1897 maar vloeien!

Foto’s  © Royale Union Saint-Gilloise

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend