COMME D’HABITUDE

I did it my way!

Exact veertig jaar geleden ging het licht even uit voor miljoenen muziekfans … Claude François had moeten ervaren dat het prutsen aan lampen als je in bad zit geen goed idee is. De schrijver van een van de grootste klassiekers aller tijden kwam zo op een van de meest onnozele manieren aan zijn einde.

Clo-Clo zelf zal misschien niet bij iedereen even bekend zijn, maar het wordt wel een stuk moeilijker om iemand te vinden die nog nooit van het nummer ‘My Way’ gehoord heeft. De populariteit van de Engelstalige versies van o.a. Frank Sinatra en Elvis Presley, oversteeg veruit het succes van het originele ‘Comme d’habitude’.

Tijd om ‘vergane glorie’ weer boven te halen. Even in de kelder gedoken en als er nu wel een geschikte dag is om dat flesje Smisje Kuvee Elektrik 979 W open te trekken … zelf een ‘vergaan’ topbiertje. Deze versie van ’t Smisje was gebaseerd op het recept van de Cuvée de l’Ermitage van de reeds verdwenen Brasserie l’Union in Jumet (bij Charleroi). De onduidelijkheden in het recept zijn vrij ingevuld geweest door de brouwers. Het resultaat werd een al even stevig donker bier maar met misschien net wat meer bitterheid (zo’n 80 IBU) dan het origineel.

Brouwer Johan maakte het bier voor een evenement van clubje rond radiobestuurde modelvliegtuigen. Een grote hobby van collega brouwer en vriend Chris Bauweraerts (Chouffe). Dit wetende begrijp je dus misschien beter wat die vreemd uitgedoste figuur op het etiket doet en besef je dat die vliegende kabouter dus niet zuiver uit een ‘delirium’ van de brouwers komt. Net als voor het recept, er zijn ‘kapstokken’ gebruikt, maar uiteindelijk deden ze het ‘My Way’ … comme d’habitude …

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!