28.09.2023NewsYannick de CocqueauNieuw receptAls een brouwerij van mening is dat haar eigen fruitbier te alcoholisch en te zoet is en dan beslist om daar iets aan te doen, dan kunnen wij dat als bierliefhebbers alleen maar toejuichen. We kunnen Val-Dieu dan ook alleen maar...
27.09.2023Beer&FoodLuc De RaedemaekerDe ultieme bier- champignonsroomsausDeze champignonsaus in een verfijnde roomsaus die gearomatiseerd is met gedroogd eekhoorntjesbrood en Westmalle Dubbel....
26.09.2023NewsBier Grand CruDe HopHemel bereiktWie woensdag in Hasselt tussen het station en de kleine ring passeert zal er niet naast kunnen kijken: bij Brouwerij De Hophemel gaat de langverwachte brouwinstallatie aankomen. Deze investering markeert een volgende mijlpaal voor de...
25.09.2023NewsBier Grand CruSt.Bernardus investeert forsBrouwerij St.Bernardus in Watou heeft fors geïinvesteerd in een nieuwe afvul- en (her)verpakkingslijn (bottelarij)....
24.09.2023NewsLuc De RaedemaekerBier- & Cafékalender 2024Een scheurkalender is een eenvoudig maar boeiend dagelijks ritueel. Hangend aan de muur of rustend op het bureau, wacht...
23.09.2023NewsLuc De RaedemaekerNederland, gidsland?Nederland wordt vaak beschouwd als een gidsland vanwege zijn progressieve sociale en politieke beleid, waaronder een uitgebreid welzijnsstelsel en doordachte maatregelen. Deze keer gaat de vlieger niet op. Wij hopen van ganser harte dat...
22.09.2023portretYannick de CocqueauGouden Carolus TripelDeze zondag gaan de deuren open van de derde editie van Barrel Boutique. Een super interessant evenement dat het sluitstuk vormt van het 'uitwisselingsprogramma' dat brouwerij Het Anker op poten stelde voor de vaten waarop hun Single Malt...
21.09.2023CultuurLuc De RaedemaekerCooking on FireKoken op een open vuur is een van de oudste kookmethoden die de mensheid kent. Al eeuwenlang hebben mensen over de hele wereld vuur gebruikt om hun voedsel te bereiden. Het knetterende vuur, de rokerige aroma's en de eenvoudige charme van...
20.09.2023NewsBier Grand CruBier & mosselenEurobrouwers host op zaterdag 23 september, tijdens de Schiedamse brandersfeesten, de allereerste editie van de Nationale Moulade. Het is de eerste keer dat tout Nederland kennis kan maken met het van origine Noord-Franse mosselfeest,...