Bier Grand Cru
Distilleerders hebben wapen tegen Covid-19 in handen
Distilleerders beschikken over stocks die levens kunnen redden.
We lezen in de kranten over een tekort aan anti-bacteriële gels en over de misdaadindustrie die onwaardige nepproducten op de markt brengt. Ondertussen is er een tekort aan ontsmettende gels bij apotheken, ziekenhuizen en personeel van distributie en andere cruciale sectoren. In Italië kunnen dokters zelfs hun stethoscopen niet meer ontsmetten. Indien als u als distilleerder over ruime reserves van ethyl alcohol beschikt -wat vaak het geval is bij producenten van wodka, gin, genever en andere sterkedrank- waarom dan geen partij afstaan aan naburig ziekenhuis of apotheek?

Met ethanol van 70% vol of meer kunnen ze zelf de nodige gel aanmaken om de eerstelijnsverzorgers te beschermen. Elke minuut is kostbaar en we hebben ons medisch personeel meer dan ooit nodig. Dus, distilleerders, doe het liever vandaag dan morgen.

LVMH, tussen cosmetica en alcohol
Enkele grote Franse producenten hebben zich van hun beste kant getoond, zoals het beursgenoteerde luxegroep LVMH, bekend onder meer van Cognac Hennessey en de champagne Moët & Chandon. De groep heeft aangekondigd op drie Franse sites de productie om te turnen en massaal anti-bacteriële gel te gaan produceren. De productie zou exclusief bestemd zijn voor Franse ziekenhuizen.

Artikel door Alexandre Vingtier, ©Whisky Magazine & Fine Spirits

Foto’s © Bart Van der Perre