CULINAIR(E) ZOT VAN “A”

Stadskookboek Antwerpen

Antwerpen – Scheldestad, Rubensstad, diamantstad, koekenstad, modestad, havenstad, culinaire parel… . Haar vele facetten maken van Antwerpen een stad zoals die hoort te zijn: een bruisende, gastvrije metropool die ook gezellig en hartverwarmend is met verkwikkend groen en rustgevende hoekjes. Het is een cultuurstad bij uitstek die trots is op haar indrukwekkende architectuur en prachtige kunstwerken. Met winkels van haar eigen wereldwijd gerenomeerde ontwerpers is Antwerpen bovendien een waar shoppingparadijs. In de cafés worden de beste bieren geschonken en in de vele restaurants kunnen foodies genieten van de heerlijkste traditionele en multiculturele gerechten. Antwerpen is een wereldstad in zakformaat die in geen tijd ieders hart verovert. In Stadskookboek Antwerpen nemen food- en reisjournalisten Marlies Beckers en Marie Monsieur je mee in hun geboorte- én lievelingsstad.

Antwerpen is ontpopt tot een echte foodstad. Marie en Marlies hebben duidelijk van hun culinaire odyssee genoten. Ze genoten van de zoektocht in de Antwerpse horeca. Dat enthousiasme straalt dan ook van elke regel af. Hun chauvinisme – ze zijn allebei geboren en getogen Sinjoren – nemen we er met de glimlach bij. In hun boek focussen ze voluit op Antwerpse food hotspots en nemen ze de gastronomische scene van enkele wijken onder de loep. Topchefs vertellen hun unieke verhaal, maar ook een sommelier, een kwaliteitsslager, een kaasboer en een chocolatier doen hun zegje. Wat zijn typische Antwerpse streekproducten, waar drink je heerlijke koffie, proef je het lekkerste zoet en eet je het beste seafood?

Laat ons eerlijk zijn, dit is geen volbloed bierboek. Maar het boek is absolute must voor al wie van, eten, drinken (bier), “A” en het goede leven houdt.

Stadskookboek Antwerpen’ Marlies Beckers & Marie Monsieur. ISBN/EAN: 978 90 5767 821 9 – Uitgegeven bij mo’media 2017 – Harde kaft, 175 pagina’s – Prijs: € 24,99.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend