CZECH IT OUT!

Dat Tsjechië een echt bierland is, is algemeen bekend. Tsjechië staat wereldwijd bekend om het brouwen en drinken van bier. De Tsjechen drinken vooral Tsjechische pils en er is geen enkel land ter wereld waar per capita zo veel bier wordt gedronken. Ook de lokale gastronomie heeft zijn eigen smakelijke klassiekers, die af en toe in een modern jasje worden gestopt. Hoog tijd voor enkele tips voor al wie de betreden paden will verlaten.

První Pivní Tramway

Het oude eindstation van tram 11 in Praag (Spořilov). Het is een rokerige, donkere en krappe kroeg met enigszins obscene tekeningen en foto’s op de muur van het herentoilet. Het bieraanbod is er verrassend. Probeer ook zeker de Hongaarse salami.

www.prvnipivnitramway.cz

Krystal Bistro

Een moderne bistro waar er opgefriste authentieke lokale gerechten worden geserveerd in combinatie met bieren van ‘craft’ brouwerij Matuska. Probeer zeker de kalfsschnitzel.

www.krystal-bistro.cz

Pivovarský dům

Een van de allereerste brewpubs in het centrum van Praag. Prachtige bieren in combinatie met typische Tsjechische gerechten. Het groene ‘netel’bier is het proeven waard.

www.pivovarskydum.com

Masné krámy

Dit restaurant is gevestigd in een oude vleeshal in het centrum van České Budějovice en is een must visit. Grote pullen vers bier van Budweiser Budvar en stevige vleesgerechten. Heaven on earth.

www.masne-kramy.cz/

Een bezoek aan Budweiser Budvar of Pilsner Urquell is natuurlijk ook altijd leuk.

Na zdraví!

Cover © CzechTourism

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend