Bier Grand Cru
D’Artagnan – Bière du Brut
Château Neercanne en Zuyd Craft introduceren een nieuw Bière du Brut: ‘D’Artagnan’. Een bier gebrouwen met lokale ingrediënten en Champagnegist. Na het brouwen rijpt het bier in de grottenkelders van Château Neercanne. Dit sprankelende gouden ‘Bière du Brut’ heeft een complex aroma vol florale tonen, kruiden en zoete honing.

De beroemde Musketier van de Franse Koninklijke Garde genaamd D’Artagnan was de inspiratiebron tot de samenwerking tussen de twee Zuid-Limburgse bedrijven. In 1673 was Château Neercanne hoogstwaarschijnlijk een Hospice voor de Franse Koninklijke Garde tijdens het Beleg van Maastricht. De bekendste musketier, zoals de legende ons vertelt, D’Artagnan sneuvelde bij de Tongerse poort. Op een steenworp afstand van de huidige locatie van Zuyd Craft. Het nieuwe bier ‘D’Artganan’ is een eerbetoon aan de bekendste musketier. “Bier kan ook elegant en verrassend zijn, net zoals deze samenwerking tussen Zuyd Craft en Château Neercanne”, zegt Bas Jacob, eigenaar en medeoprichter Zuyd Craft. Pierre Haenen, Directeur/Gastheer Château Neercanne zegt over de samenwerking: “Met Zuyd Craft starten we weer een mooie samenwerking met een lokale partner aan de Jeker. Een duurzaam en innovatief bedrijf dat past bij de ambities van Château Neercanne.”

Bijpassend biermenu

Gasten van Château Neercanne zien de samenwerking met Zuyd Craft onder meer terug op de kaart bij Château Neercanne. Daarnaast worden er op 8, 15 en 22 juli bierproeverijen georganiseerd en in l’Auberge de Neercanne is een bijpassend biermenu bij de gerechten te proeven. In 2025 zal Restaurant Château Neercanne een diner organiseren waarbij alle vijf de jaargangen van D’Artagnan Bière du Brut geserveerd worden met een bijpassend menu. Iets om naar uit te kijken!