Yannick de Cocqueau
De Brabandere goes Funky
Als je over een hoop foeders beschikt en brouwers die er al jaren ervaring hebben, dan zou het zonde zijn om daar niets mee te doen. Brouwerij De Brabandere heeft er dan ook voor gekozen om haar meesterbrouwers Chris Van Acker, Yves Benoit en Pieter Maes wat speeltijd te gunnen. De drie heren mochten zelf een bier creëren naar eigen smaak en voorkeuren. De ervaring deed de rest en na de Wild Tripel Hop van Chris Van Acker komt nu de creatie van Yves Benoit op de markt.

In april zag de eerste versie van de Brewmaster’s Selection het levenslicht. Een extra gehopte Petrus Tripel met een subtiele funcky touch door toevoeging van foederbier. Momenteel is het de tweede variante van Yves Benoit die overal binnen stroomt om eerstdaags op de rekken te verschijnen. Ook bij deze Wild Funky Wit spelen de foeders van brouwerij De Brabandere een essentiële rol. Door de eerste vergisting van het bier te laten gebeuren op basis van microflora geënt uit de foeders, verloopt de vergisting iets trager maar ontwikkelt het bier vooral een unieke friszurige smaak. Ook het alcoholgehalte werd laag gehouden zodat dit een ideale verfrissing wordt voor de rest van de zomer. We kunnen dus alleen maar hopen dat er nog veel zonnige dagen komen B-)

De ‘Heilige Drievuldigheid’ zal in het najaar worden vervolledigd met de creatie van Pieter Maes, maar om te weten wat dat worden zal, is het nog even wachten.

Brewmasters Selection - Wild Funky WIT BASKET + GLAS