DE HALVE MAAN GAAT IN ZEE MET OOSTENDSE ZEILKAMPIOENE EMMA PLASSCHAERT

Een jaar terug lanceerde Brouwerij De Halve Maan uit Brugge het alcoholvrije speciaalbier SPORTZOT (0,4%). Het merk veroverde in korte tijd de Belgische én de Nederlandse markt. Deze zomer kondigde het merk al aan dat het zich voortaan toelegt op de ondersteuning van topatleten en hun Olympisch traject, van disciplines die vaak weinig luister krijgen bij media en sponsors. Naast enkele Belgische topatleten, verwelkomt de brouwerij na de Nederlandse zwemster Sharon van Rouwendaal, ook zeilkampioene Emma Plasschaert in het SPORTZOT-team.

Brouwerij De Halve Maan investeert met SPORTZOT in veelbelovende getalenteerde topatleten uit België én Nederland, die ZOT VAN SPORT zijn. Xavier Vanneste, Managing director: “We willen met het merk een duidelijke link naar de sportwereld leggen, door jonge veelbelovende atleten die trainen voor de Olympische Spelen in Tokio, te steunen in hun intensief traject.Achter de schermen wordt zwaar gewerkt om een medaille te behalen. Vooral topatleten van disciplines ‘onder de radar’ beschikken niet altijd over de nodige middelen om op comfortabele manier hun doel te bereiken. Daarin hopen we met SPORTZOT een verschil te kunnen maken.

De brouwerij plant intensief te investeren in de topatleten, in een specifieke campagne die de atleten en hun activiteiten beter bekend moeten maken bij het brede publiek.  Het “Sportzot” merk en de atleten delen dezelfde waarden en passies, en vormen op deze manier een perfecte match.  Door te investeren in een begeleiding en betere bekendheid voor dit partnership wordt het persoonlijke traject dat de sporters in de komende jaren zullen afleggen ook beter bekend.  De extra steun en begeleiding aan de topsporters moet er mee toe leiden dat ze topresultaten in Tokio kunnen behalen.

Emma Plasschaert is wereldkampioene zeilen en dingt mee naar een medaille op de Olympische Spelen in Tokio. Zij behaalde onder andere deze prestaties:

  • 2018: WK Goud, winnaar Worldcup series, brons op EK, Yachtvrouw van het jaar
  • 2019: Brons op EK, Goud op test event ‘Ready steady Tokyo’, goud op Wereldbeker Japan

Cover © Brouwerij  De Halve Maan

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!