DE KONINCK WORDT HÉÉL EVEN FIRESTONE WALKER BREWING CO.

Bij Stadsbrouwerij De Koninck zitten ze niet om een stunt verlegen. Op 9 november komt er voor één keer geen Triple d’Anvers of La Chouffe uit de tap in de Duvelbar, maar wél de bieren van de Amerikaanse brouwerij Firestone Walker. Het gaat om een eenmalig en exclusief event, want je vindt de bieren nergens anders in België. Stromen op 9 november uit de tap: Velvet Merkin, Sucaba, Helldorado, Luponic Distortion, Union Jack IPA, Bravo, Parabola en Stickee Monkey. Voor de liefhebbers is er die avond ook een ‘Bottle Shop Pop-Up’, waar je je favoriete Firestone Walker bieren kan aanschaffen. Let wel, het gaat om een beperkte voorraad en op is op.

Opgericht in 1996 is Firestone Walker Brewing Company uitgegroeid tot één van de grootste speciaal bier brouwers van Californië én één van de meeste gelauwerde brouwerijen door bierliefhebbers. De brouwerij ligt in Paso Robles en is gekend voor haar legendarische pale ale en barrel-aged bieren, met iconische merken als Double Barrel Ale, Union Jack IPA en 805. Sinds 2015 bundelen Duvel Moortgat en Firestone Walker Brewing Company hun krachten, maar de bieren zijn niet verkrijgbaar in België. Enkel en alleen op 9 november kan je dus de Firestone Walker bieren proeven bij Stadsbrouwerij De Koninck tijdens een heuse ‘tap take-over’.

De Antwerpse brouwerij schenkt acht verschillende Firestone Walker bieren: Velvet Merkin, Sucaba, Helldorado, Luponic Distortion, Union Jack IPA, Bravo, Parabola en Stickee Monkey.  Beerlovers krijgen die avond ook de unieke kans om de bieren te kopen in een pop-up ‘bottle shop’. Het gaat om een gelimiteerd aanbod, dus er telt een ‘first come, first served’-principe. Schol!

Firestone Walker kaapte de Comac Trofee ‘Best of schow’ weg op de Brussels Beer Challenge 2017.

Praktisch
9 november, vanaf 18u
Duvelbar van Stadsbrouwerij De Koninck
Mechelsesteenweg 291, Antwerpen
Gratis inkom, consumpties worden ter plaatse aangerekend

Cover ©Firestone Walker Brewing Company

Foto©Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend