DE MONK WORDT EVEN “STOOFVLEESRESTAURANT”

Het bekende Brusselse volkscafé de Monk aan het Sint-Katelijneplein verandert zondag voor één dag in een stoofvleesrestaurant. Dat gebeurt samen met de lancering van De Mijne is de Beste – Hét Stoofvleesboek van Monk-uitbater Filip Jans, Carl Surmont van groentegroothandel Claessens en biersommelier Luc De Raedemaeker.

Wie houdt er nu niet van stoofvlees? Maar wie houdt er nu niet van stoofvlees van MIJN stoofvlees? Dat is de vraag. To stew or not to stew that’s the question! In elk frietkot vind je stoofvlees en bij elk familiefeest staat het – hopelijk vaker dan soms – op de kaart. Dat stoofvlees een Belgische klassieker is mogen we dus gerust stellen.

Op het eerste gezicht lijkt stoofvlees een simpel gerecht. Maar het eindresultaat verraadt de hand van de ware meester. Kennis, toewijding, de juiste ingrediënten en vooral tijd… maken het verschil tussen een banaal gerecht en een culinair hoogstandje. De diepe gelaagdheid verkregen door de lange gaartijd staat garant voor de sublieme en perfecte symbiose van de aanwezige basissmaken. Inderdaad, het hele spectrum van zoet, zuur, bitter, zout en zelfs umami passeert de revue bij één simpel hapje stoofvlees.

Om de boeklancering in de verf te zetten organiseert de Monk-ploeg aanstaande zondag een grote stoofvleesdag. Op het menu staat één van de gerechten uit het nieuwe boek. Daarnaast krijgt het typisch Brusselse ‘spaghetti-stoofvlees’ een vast plaatsje op de kaart voor een maand lang.

En bier is natuurlijk nooit ver weg.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!