DE RESULTATEN ZIJN BEKEND

Brussels Beer Challenge 2022

Drie dagen lang proefde een panel van 85 internationaal gereputeerde bierkenners 1800 bieren uit alle hoeken van de wereld. De deelnemende bieren worden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, specificiteit en stijl en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

We noteerden enkele trends.

Tripel en witbier blijven uiterst populair

De klassieke Belgische Tripel bieren blijven immens populair met meer dan honderd inzendingen. België kaapt alle medailles in deze categorie weg (Brugge Tripel, 888 Tripel Eight, Gouden Carolus Tripel, De Poes, Nachtraaf). Ook Belgisch witbier is een immens populaire categorie met 65 bieren, met twee Belgische winnaars (Hoegaarden en Blanche de Namur), een Amerikaanse laureaat (Allagash White) en een bier uit ‘La Bella Italia’ (Magnolia van Birrificio Rethia)

Diversiteit

Onze samenleving wordt steeds meer divers en ook de bierwereld ontsnapt niet aan deze trend. Tijdens de eerste editie van de Brussels Beer Challenge ontvingen we stalen uit 16 landen, tijdens de recentste editie kwamen de bieren maar liefst uit 41 landen (waaronder toch een aantal verrassende namen: Kaapverdië, Turkije, Indië, Ecuador, Servië, Maleisië, …). De resultaten van de wedstrijd waren net zo internationaal als de inzendingen. En dat kan enkel toegejuicht worden.

Oekraïne

Oekraïne is in oorlog en de levensomstandigheden zijn bijzonder moeilijk. Toch blijven de Oekrainsche brouwers met succes pareltjes uit hun brouwketels toveren. De ‘Pravda Brewery’ kaapt twee awards weg, een gouden medaille in de categorie Fruit Beer met ‘What The Fruit’ en een bronzen medaille voor hun Smoked Beer ‘Chornobaivka’

Alle resultaten: http://www.brusselsbeerchallenge.com/nl/

Foto’s  © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!