Yannick de Cocqueau
De Sint
en zijn pint
Waarschijnlijk hebben er deze week al vaker schoentjes voor de schoorsteen gestaan en hopelijk werd daar 's ochtends dan ook af en toe wat lekkers in gevonden. Vanavond is het dan 'de' grote avond. Een woelige nacht voor vele kindjes in de hoop om bij het opstaan naast lekkers ook nog eens pakjes te vinden. Nu wil de traditie dat de Sint ook niet met lege handen naar huis wordt gestuurd ... voor wat hoort wat. Hier en daar wordt een wortel in de schoentjes gelegd zodat Slecht-Weer-Vandaag op krachten kan komen en uiteraard een pint voor de Sint. Maar kan dat wel zomaar ...?

Denk twee keer na als je dat pintje voor Sinterklaas klaar legt. Het is namelijk geweten dat de goede man te paard van dak naar dak gaat terwijl zijn Piet de schoorstenen in kruipt om van alles achter te laten. Wel, drinken en paardrijden gaan niet samen. Ook de Sint heeft het dus zitten … BOB = Nul op! En je zou toch niet willen dat hij maar een deel van de kinderen kan plezieren omdat hij heeft moeten blazen en zijn paard aan de kant heeft moeten laten … toch?

Een probleem die gelukkig ook een oplossing heeft. Leg voor de Sint gewoon een blikje Ramon klaar. Met dit alcoholvrij bier (0,3% ABV) van Brouwerij Roman zal hij toch al serieus mogen drinken alvorens tegen de lamp te lopen. Een waardig alternatief. Wil je 100% zeker zijn dat hij zelfs na duizenden adresjes te hebben gedaan hij nog steeds ‘safe’ is, laat hem dan de keuze tussen de Ramon en een Maes 0,0% waar echt niets meer van alcohol in zit.

Nu ja, een goede trappist mag je gerust ook klaar leggen hoor … Piet is te voet en naar het schijnt lust hij wel zo’n Blauwe Chimay of een Dubbel van Westmalle (afhankelijk van in welk landsdeel hij levert). Wie zij nu ook alweer dat de Pieten gediscrimineerd werden … positieve discriminatie, ja!