DOE NU EENS GEZELLIG MEE: KERSTBIEREN!

De keuze van de BGC redactie

Zelfs de hipste vogel is niet vies van een beetje traditie in de kerstperiode. Een jaarlijkse traditie zijn onze kerstbieren. Deze “lekkere” gewoonte hebben we te danken aan het heidense “Wassail” feest, een voorloper van het Christelijke kerstfeest. De naam komt voort uit het Oud Engels “waes haeil” wat zoveel betekent als “Be Healty” of “wees gezond”.  Het woord kreeg dan ook snel de betekenis van een drinkgroet, zoals “santé” of “gezondheid”. We vroegen onze redactieleden naar hun favoriete kerstbier.

Eric Boschman: Chimay Bleu, deze wereldtopper is ooit ontstaan als kerstbier.

Luc De Raedemaeker: Père Noël van Brouwerij De Ranke, een atypisch amberkleurig en bitter kerstbier met een vleugje zoethout.

Thomas Costenoble: Lupulus Hibernatus, het winterbier van Brasserie Les 3 Fourquets.

Joost Houtman: “Ik heb niet echt een specifiek kerstbier. Wel heb ik de neiging net omdat er dan heel wat nieuwe bieren verkrijgbaar zijn me door de kastelein van dienst iets te laten suggereren. Ik ga in deze periode biergewijs voor ontdekkingen. En het ene “cadeautje” is natuurlijk verrassender en beter op maat dan het andere.”

Bert Kruismans: Ik ben niet ongelooflijk wild van Kerstbier, maar vooruit: Nicechouiffe en Bush de Noël, twee potige jongens.

Yannick de Cocqueau: Avec les Bon Voeux, het ultieme feestbier van Brasserie Dupont.

Bart Van der Perre: Winter Mess, het hoppige kerstbier uit Brussel.

Dirk Rodriguez:’t Is geen bier met een kerstmannetje erop en een tikkeltje duur, maar doe mij maar een goede winterse ‘My Deer’ Ardenne Wood van Brasserie de Bastogne.

Hervé Loux: Stille Nacht van de Dolle Brouwers. Van dit bier worden we inderdaad muisstil.

Baudouin Havaux: St-Feuillien Cuvée de Noël, een echt klassiek kerstbier in de ware zin van het woord.

We vroegen ook de mening van Fedor Vogel, hoofdredacteur van het bevriende Nederlandse bierblad ‘Bier Magazine”. Hij koos voor een echte klassieker ” Gouden Carolus Christmas” van Brouwerij Het Anker.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend