Yannick de Cocqueau
Drie Koningen
Bakske vol met stro?
Met stro zijn we niet veel en eerlijk gezegd laten die geschenken van die drie wijzen ons ook vrij koud. Goud, mirre en wierook? Komaan, daarmee krijg je toch geen leven in die stal. We hebben wel wat beters in gedacht … elk zijn bier!

Voor Maria een Dubbele Westmalle vanuit de Onze-Lieve-Vrouw van het heilig hart van Westmalle. Een donkere trappist is volgens tante Kaat trouwens heel goed voor de borstvoeding.

Onze Jozef krijgt een Herkenrode Vesper van brouwerij Sint-Jozef die voortaan als brouwerij Cornelissen door het leven gaat.

Wie precies van waar afkomstig was is niet 100% duidelijk, maar bijna zeker is dat Melchior de Europeaan was en die zal dan ook zeker wel een Stella’ke lusten … hij heft die ster zo lang gevolgd dat het ons een meer dan terechte beloning lijkt. Caspar was de zwarte Afrikaanse koning? Allé how, hij krijgt dan ook de Zwarte Piet doorgeschoven (al heet die ondertussen wel Brusseleir, maar soit). En onze Aziaat, Balthazar … die laten we een Ginger Gueuze van brouwerij Lindemans ontdekken. Complex, super fris en past perfect bij Aziatische keuken. Wedden dat hij meteen een pallet besteld om zijn kameel niet ‘leeg’ naar huis te laten terugkeren?

We vergeten den os en den ezel niet, die houden namelijk iedereen lekker warm. Een Bruinen Os van bij Bourgogne des Flandres en een Ezel van bij brouwerij De Brabandere lijken ons op hun lijf geschreven.

Blijft dan enkel nog dat onnozel manneke in zijn bakske vol met stro zeker …? Een Enfant Teripple van bij De Leite is perfect. Naar het schijnt heeft da kinneke inderdaad wel een en ander uitgestoken in zijn latere leven …

Zeker weten dat er hiermee wel wat meer ambiance zal zijn dan met al die andere onnozele cadeaux. Santé!