WordPress databasefout: [Duplicate entry '147cc206235b3b6accc86111b1d4a646' for key 'eczPh_litespeed_avatar.md5']
INSERT INTO `eczPh_litespeed_avatar` SET url='https://secure.gravatar.com/avatar/702a6bd6c8264d52ccd8618e13fdb35e?s=96&d=blank&r=g', md5='147cc206235b3b6accc86111b1d4a646', dateline=1713365225

DRIE NIEUWE TRAPPIST® BIEREN MOGEN HET ATP-LABEL DRAGEN

Op 17 september werden drie nieuwe bieren voorgesteld aan de Raad van Bestuur van de IVT. Deze bieren kregen de toestemming om het ATP-label (Authentic Trappist Product-label) voor een periode van 5 jaar te dragen. Het label certificeert de trappistenherkomst van het product. Bovendien garandeert het de consument eveneens dat de verkochte producten beantwoorden aan de kwaliteit en de waarden van een bestaande trappistengemeenschap. Het gaat om volgende bieren: Zundert 10, ‘Scala Coeli’ van de brouwerij en Abdij ‘Tre Fontane’ en ‘Tynt Meadow English Trappist Ale’

Het Trappistenbier ‘Zundert 10’ van de brouwerij ‘De Kievit’, Abdij Zundert (NL)
Zundert 10 is een quadrupel met een kruidige toets. Dit trappistenbier is diep roodbruin van kleur, met een mooie, licht beige, schuimkraag. De geur geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.

Het Trappistenbier ‘Scala Coeli’ van de brouwerij en Abdij ‘Tre Fontane’, Rome (IT)
Scala Coeli is een bier van hoge gisting, met een alcoholpercentage van 6,7%. Het wordt gekarakteriseerd door een aangenaam fruitig boeket, geaccentueerd door hop die volgens de ‘dry hopping’-techniek is verwerkt. De bittere sinaasappel begeleidt de verschillende hopsmaken op evenwichtige wijze en geeft een ronde, pittige smaak aan dit bier, dat de smaaksensatie afsluit met een misschien wat bitter, maar zeer aangename toets.

Het Trappistenbier ‘Tynt Meadow English Trappist Ale’ van de brouwerij en Abdij ‘Mount Saint Bernard’, Leicester (UK)
Het nieuwe Engelse Trappistenbier heet ‘Tynt Meadow’, naar de plaats waar het wordt gebrouwen. Het heeft de kleur van mahoniehout en een rijk, fruitig aroma van pure chocolade en zoethout. Het is een bier met pit, dat moeiteloos de smaken van pure chocolade, peper en vijg.

Foto ©Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!