Bier Grand Cru
Duvelskunstenaar
Veelzijdig kunstenaar en muzikant HENRI PFR vervolledigt de DUVEL Collection reeks
Brouwerij Duvel Moortgat heeft een uitgesproken liefde voor kunst en geeft al 17 jaar lang carte blanche aan kunstenaars en artiesten voor het ontwerp van een limited-edition van hun iconische Duvel glas. Daarbij bekende namen als Denis Meyers, Arne Quinze en Studio Pieter Stockmans, maar evengoed jong opkomend talent en muzikanten met een, soms verborgen, grafisch talent.

Henri PFR is zo’n multi-getalenteerde artiest. Naast muzikant, producer en bekend DJ is hij ook een begenadigd kunstenaar, die graag met penseel en doek aan de slag gaat. Het was dan ook een logische keuze voor Duvel-Moortgat om deze creatieve duizendpoot te vragen om zich helemaal uit te leven en een 17e ontwerp toe te voegen aan de Duvel Collection reeks.

Het resultaat is een kleurrijk, speels ontwerp waarbij een personage, sommige zien er een ‘duveltje’ in, muziek maakt. Voor het ontwerp haalde Henri zijn inspiratie uit de expressieve moderne kunst, en gaf er een eigen funky twist aan. De gebruikte kleuren zijn dan weer onlosmakelijk verbonden aan de Belgische driekleur. Dat is dan weer Henri zijn ode aan de Belgitude waar hij, net als Duvel, fan van is en koestert.

Vanaf 6 juni vind je dit gelimiteerde Duvel Collection glas in de supermarkt, de drankenhandel en geselecteerde horecazaken.