Bier Grand Cru
Duvel & chocolade
Een unieke Belgische samenwerking tussen topchocalatier Jitsk, keramkiekkunstenaar Pieter Stockmans en Duvel
Authentieke meesters in hun vak, geïnspireerd door karakter, passie en kwaliteit. De keuze voor een samenwerking werd snel duidelijk: het design ontworpen door Studio Pieter Stockmans, de pralines vervaardigd met het vakmanschap van Jitsk Chocolates en de beste ingrediënten en smaken van Duvel.

Deze drie afzonderlijke ambachten zorgen voor een unieke combinatie en de totstandkoming van de Duvel Pralines. Antwerps chocolatier Jitsk Chocolates staat voor traditioneel vakmanschap met een innovatieve insteek, en werkt enkel met de meest kwalitatieve ingrediënten. Dat deze werkwijze geapprecieerd wordt, bewijst het label van culinaire ontdekking dat Jitsk in 2016 kreeg van Gault Millau. De chocoladecreaties hebben originele en intense smaken die u nergens anders vindt. Bij Jitsk Chocolates wordt de pure smaak van echte chocolade herleid tot zijn essentie. Deze filosofie trekt hij ook door in de Duvel Pralines. Alles draait om vakmanschap en liefde voor het product. Het design van de pralines is vervaardigd door Studio Pieter Stockmans. De studio, op de mijnsite C-Mine in Genk, combineert voor zijn porseleinkunst een ambachtelijke productie met een hedendaagse, experimentele aanpak. Al sinds 1987 focust Studio Pieter Stockmans op kleine, unieke collecties. De studio staat hoog aangeschreven bij internationale topchefs. Pieter geeft vijftig jaar knowhow en liefde voor het product door aan zijn dochter Widukind, die sinds 2007 de dagelijkse leiding heeft van de studio, en Frank Claesen, die nieuwe ontwerpen maakt.

De grote pralines

Een mix van melk- en pure chocolade gevuld met een praliné van bleke mout en een karamel op smaak gebracht met de hop van Duvel (Saaz en Styrian Golding). Deze creatie neemt de brouwer van Duvel terug naar zijn kindertijd, toen hij een greep nam uit de zak mout en die zo puur proefde. Dát is de eerste indruk wanneer je deze praline proeft; een crunchy moutaroma, doorweven met een subtiele, verfrissende citrustoets afkomstig van de hop, mooie aroma’s die samengaan met het smelten van de zachte chocolade.

Kleine pralines met pure chocolade

Pure chocolade gevuld met Duvel die wordt verdampt (70°) tot een geconcentreerd resultaat, gemengd met mout, hop, en een distillaat van Duvel. Een praline voor durvers. Een vulling die het resultaat is van een hersenspinsel van een creatieve chocolatier en een traditioneel brouwsel. Mooi aanwezig citrusaroma dat een spel maakt met de chocolade; een aangename aanwezige hopbitterheid, heerlijke balans, een Duvel in een een jasje van chocolade.

Kleine praline melkchocolade

Melkchocolade gevuld met Duvel die wordt verdampt (70°), mout, hop, distillaat en melkchocolade.Een schepping voor lekkerbekken, hemelse zachte melkchocolade gevuld met een boterzacht mengsel van mout, hop, en chocolade. Buitengewoon mondvullen met een frisse Duveltoets, een filmende textuur met een charmant hopbittertje.

De Duvelse pralines zijn te koop bij Jitsk – Stadsbrouwerij De Koninck of op de webshop van Duvel voor de prijs van €27,50