DUVEL LANCEERT EIGEN MISDAADROMAN

Toni Coppers maakte zijn naam als Vlaamse misdaadromanschrijver met zijn fictieve reeks over commissaris Liese Meerhout, goed voor talloze prijzen zoals de Hercule Poirot en een verfilming van de boekenreeks op VTM. Meer recent verscheen ‘Het vergeten meisje’ in de rekken, de zestiende thriller in de reeks van commissaris Liese Meerhout én het boek dat Toni de titel van bestverkopende auteur in Vlaanderen oplevert. Nu slaat de schrijver de handen in mekaar met Duvel en schreef de misdaadroman ‘De Erfenis’. “Het schrijven van een thriller lijkt op het brouwen van een Duvel. Je hebt niet alleen vakkennis nodig maar ook passie, de j

Bij Duvel Moortgat zijn ze niet alleen de kunst van het brouwen meester, maar de brouwerij uit Puurs komt met een verrassende primeur: een eigen boek. Samen met de Vlaamse schrijver Toni Coppers, die vooral bekend is van zijn succesvolle reeks over commissaris Liese Meerhout, brengt het Belgische speciaalbier de thriller ‘De Erfenis’ op de markt.

Een match made in heaven volgens Toni: “Het schrijven van een misdaadroman komt grotendeels overeen met het brouwen van een Duvel. Bij het begin van een nieuw boek zoek ik de rust en stilte op. Een kleinigheid zet altijd het creatieve proces in gang, net als gist bij het brouwen. Het is altijd heel intens maar ook heerlijk om een boek te schrijven, om woorden te proeven en de zinnen te kneden, met één zekerheid: de waarheid langzaam maar zeker naar boven laten borrelen, net als de belletjes in een glas Duvel.”

Thriller van formaat

De Erfenis vertelt het verhaal van Kim Lavigne, een jonge dertiger die al op jonge leeftijd haar beide ouders verloor in een ongeval. Ze wordt opgevangen door Bernard, een gepassioneerde misdaadagent uit Brussel. Tijdens haar jeugd bracht Kim regelmatig tijd door in een kasteel. Jaren later ontvangt Kim een uitnodiging om terug te keren naar het kasteel. Als hierna nog een mysterieuze moord gebeurt, trekt Kim samen met haar nonkel Bernard op onderzoek uit.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend