Bier Grand Cru
Duvel Moortgat verdubbelt zijn aandeel in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato
Eind 2016 investeerde Duvel Moortgat voor het eerst in de brouwerij uit Sorogna, nabij Parma en kreeg zo een minderheidsaandeel van 35% in handen. Toen behaalde het Italiaanse Birrificio del Ducato een productie van amper 5.000 hectoliter per jaar. Ondertussen trok de brouwer zijn productieaantal flink op tot 9.000 hectoliter per jaar. Daarom besluit Duvel Moortgat nu om zijn aandelen te verdubbelen tot 70%.

“We delen dezelfde waarden en we zijn ervan overtuigd dat kwaliteit, professionalisme en innovatie de beste basis vormen om een blijvend succes te garanderen”, legt Michel Moortgat, CEO van Duvel Moortgat uit. “Vanuit onze ervaring zullen we Birrificio del Ducato ondersteunen en er samen voor zorgen dat deze speciaalbieren ook geproefd kunnen worden in de rest van de wereld. Italië en de provincie Parma staan bekend om hun lekkernijen en wij willen bijdragen om het bier van deze brouwerij wereldwijd bekend te maken”, aldus Moortgat.

Volgens de Italiaanse brouwer was er de laatste jaren veel interesse van grote biermerken. Die wilden het bedrijf echter een andere koers laten varen, waardoor de overnamedeals afsprongen. Nu kiest Birrificio del Ducato bewust voor Duvel Moortgat. “Duvel heeft nooit voorgesteld om een andere koers te varen wat onze bierproductie, merkenpositie of commerciële attitude aangaat’, klinkt het bij de Italiaanse brouwerij.

Foto’s ©Birrificio del Ducato