Yannick de Cocqueau
Duvel Tripel Hop 2019
Cashmere
Even terug in de tijd … In 2007 brachten de Duvel brouwers de allereerste Duvel Tripel Hop op de markt. Sindsdien hebben ze de smaak goed te pakken en zijn ze steeds op zoek gegaan naar nieuwe hopsoorten om te matchen met de authentieke smaak van Duvel. Sinds 2017 is Duvel Tripel Hop Citra permanent te proeven, maar dat hield de Duvel brouwers niet tegen om dit jaar nog eens een gelimiteerd speciaalbier te maken. De brouwers zijn constant op zoek naar nieuwigheden en dit jaar slagen ze er opnieuw in om een verrassende smaakcombinatie neer te zetten met een exclusieve hopsoort: Cashmere.

Terwijl de klassieke Duvel met twee hopsoorten (Saaz-Saaz en Styrian Golding) gebrouwen wordt, selecteren de meesterbrouwers van Duvel sinds 2007 ook een derde hopsoort die in ‘dry hopping’ wordt gebruikt om de Duvel Tripel Hop te bekomen. Voor de kersverse Duvel Tripel Hop selecteerden de brouwers een nieuwe generatie hop. Eentje voor de kenners: ‘Cashmere’ is het gevolg van het kruisen van een vrouwelijke ‘Cascade’ hopplant met een mannelijke ‘Northern Brewer’ hopplant. Deze hop wordt zelfs soms ‘Super Cascade’ bijgenaamd … veelbelovend!
Het resultaat is een eenmalig brouwsel van 9,5% alcohol, met fruitige tonen van citrus, perzik, meloen en kokosnoot. Een complexe tropische mix waarin toch ook de typische Duvel-karakteristieken bewaard blijven.
Duvel Tripel Hop Cashmere is al de zevende Duvel Tripel Hop variante die gelimiteerd wordt uitgebracht en is vanaf nu, en dit zolang de voorraad strekt, beschikbaar bij uw bierhandel en in de winkels van Colruyt. Uiteraard zul je dit bier ook terugvinden in de horeca.

Duvel Tripel Hop Cashmere
Brouwerij: Duvel Moortgat (BE)
Volume: 33 cl
Alcohol Volume %: 9,5%
Uitzicht: Lichtblond met een romige witte schuimkraag en kleine belletjes
Geur/aroma’s: intense tropische & florale toetsen vormen een heerlijke combinatie met de typische levendige aroma’s van Duvel. Toetsen van kokosnoot, citrus, perzik, meloen en citroengras
Smaak: Mooi gebalanceerde bitterheid met tropische impressies zorgen voor een volle en intense smaakbeleving. Dankzij het hoge CO2 gehalte heeft het bier in de mond een zaligmakende rondheid die eindigt in een lange, droge afdronk.
Foodpairing: Thaise curry met kokosmelk.

14520_14520