DUVELS DISTILLAAT

Duvel Moortgat heeft iets te vieren dit jaar : het 150-jarig bestaan van de brouwerij. Het feestjaar werd al Duvelish afgetrapt met de lancering van Duvel 6.66 en het jaar eindigen gebeurt glamoureus met de gelimiteerde Duvel Distilled in een wel zeer bijzondere fles. Speciaal voor de verjaardag is het distillaat gelimiteerd gebotteld in een prachtige fles in de vorm van het iconische Duvel glas. Een beperkte oplage van 5.500 flessen is beschikbaar in België vanaf november 2021 voor 150 euro (70 cl).

Voor Duvel Distilled 2021 werd een deel van het basisbrouwsel van Duvel volgens de authentieke manier gedistilleerd en vervolgens tien jaar gelagerd op eikenhouten bourbon- en sherryvaten.  Tot slot heeft de drank een finish ondergaan op Moscatel de Sétubal vaten wat zorgde voor een heel specifieke smaak en kleur. Zo kreeg deze Duvel Distilled een donker rood – okerachtige kleur en neem je een subtiele, licht fruitige, nootachtige toets met een vleugje vanille, toffee en rozijnen waar.  Deze sterkedrank verdient ook een speciale verpakking in dit feestjaar. Daarom wordt Duvel Distilled in een bijzondere fles én in beperkte oplage gebotteld. De iconische vorm van het Duvel glas vormt de basis van de fles en ook de rode D is prominent aanwezig. De stoere fleshouder is geïnspireerd op de witte, volle schuimkraag van Duvel en de voet van het Duvel-glas werd omgetoverd tot de dop van de fles. Deze Duvel Distilled wordt ongetwijfeld een collectors’ item waar heel wat Duvel-lovers reikhalzend naar uitkijken. Een beperkte reeks van 5.500 genummerde flessen zijn beschikbaar vanaf november via de gespecialiseerde drankenhandel

Duvel Distilled 2021 rustte een volledig decennium op zorgvuldig geselecteerde eikenhouten bourbon- en sherryvaten en nadien volgde een finish op Moscatel de Sétubal vaten. Deze editie kan je gerust een jubileum distillaat noemen : zowel wat betreft smaak als looks is deze versie uniek en eenmalig. Opdat iedere fles van uitstekende kwaliteit is, wordt slecht een kleine volume aangeboden. We hebben nog wat andere dingen op vaten liggen, dus we zullen nog kunnen verrassen de komende jaren.” – Cédric Heymans, verantwoordelijk voor barrel aging en distillaties bij Duvel Moortgat.

Duvel Distilled 2021, 10 jaar gerijpt, is heerlijk in combinatie met gegrilde vis en vlees, groenten zoals artisjok en spruiten en ook zwarte chocolade, crème brulée en tarte tatin. Oude, harde kazen zoals parmezaan of oude Groendael pairen ook uitmuntend met deze spirit. Duvel Distilled serveer je het best in een tumblerglas met blokjes ijs of gewoon puur in een klein tulpglaasje.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!