Luc De Raedemaeker
Easy Friday Night Beer Dinners
Homemade fish-sticks & 7 Hops Double Pale Ale
IMG_1751
Het is feest als er fish sticks op de tafel komen. Meestal komen ze recht uit het vriesvak van de supermarkt, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Dat is heel makkelijk en het resultaat is fantastisch. Zeker als we er een 7 Hops Double Pale Ale van de Rotterdamse Brouwerij Noordt bij drinken.

Ingrediënten:

  • 600 gr wijting- of schelvisfilet
  • 2 eieren
  • 150 gr panko
  • 50 gr bloem
  • Zonnebloemolie
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Dep de visfilets droog met keukenpapier.
  2. Snijd de filets in stukken van 3 cm.
  3. Kruid met peper & zout.
  4. Haal de stukjes vis door de bloem en tik de overtollige bloem eraf.
  5. Dompel de stukjes onder in de gekluste eieren en haal ze vervolgens door de panko.
  6. Verwarm de olie in een pan.
  7. Bak de sticks goudbruin in de hete olie.
  8. Serveer met tartaarsaus, gebakken aardappelen en cresson.

Pairing:

We opteren voor een 7 Hops Double Pale Ale van  Brouwerij Noord. Het bier situeert zich tussen een Pale Ale (hoger ABV) en een IPA (minder bitter). Het bier is vol en krachtig met hinten van mout en fruitige hop, gezegend met een milde bitterheid. Het bier past dankzij de milde bitterheid en frisse hoptoets uitstekend bij de fish-sticks. Beide partners houden elkaar in evenwicht en zorgen voor een complexloos huwelijk.

Cover © Katarina De Raedemaeker

Foto © Brouwerij Noordt