Luc De Raedemaeker
Easy Friday Night Beer Dinners
Lekkerbekjes in Bierbeslag
Geen idee of je ooit Oblomov van Goncharov gelezen hebt? Het boek gaat als volgt: 24/7 doet Oblomov geen kloten (hij ligt in de zetel) en dan sterft hij. Op een bepaald moment had hij bijna iets gedaan. Koud zweet breekt uit als hij daaraan terugdenkt. Oblomov is de personificatie van de luiheid, een echte ode aan het nietsdoen. Soms komt de innerlijke Oblomov naar boven en zijn we graag lui, zoals vandaag. We serveren een diepvriesmaaltijd en openen een Bastogne Pale Ale.

“Het bekende Iglo Lekkerbekje, gemaakt van heerlijke 100% duurzame koolvisfilet in een knapperig jasje met een subtiele biersmaak is gemakkelijk thuis te bereiden in de oven of airfryer”, aldus de producent. Moeten we zeker eens controleren.

Ingrediënten:

  • 2 pakken Iglo Ocean Cuisine ‘Lekkerbekjes in Bierbeslag’

Bereidingswijze:

  1. Oven : Verwarm de oven voor op 220 °C (hete lucht 200 °C). Leg de diepgevroren lekkerbekjes op bakpapier op de bakplaat en plaats ze in het midden van de oven. Laat gedurende 20 minuten bakken. De lekkerbekjes zijn klaar als ze goudbruin gebakken zijn.
  2. Pan : Verwarm wat plantaardige olie in een pan. Bak de diepgevroren lekkerbekjes op matig vuur  gedurende 12- 15 minuten. Regelmatig omdraaien. Dep met keukenpapier alvorens op te dienen.
  3. Frituurpan : Verwarm de frituurpan op 170 °C. Bak de diepgevroren lekkerbekjes gedurende 8 minuten op 170 °C graden. Dep met keukenpapier alvorens op te dienen.
  4. Airfryer : Leg het product in de airfryer en bak 15 minuten op 180 °C.

We serveren de doodgevroren lekkernij met een fris slaatje en tartaarsaus.

Pairing:

De Bastogne Pale ale van Brasserie Minne is licht, fris, blond, niet gepasteuriseerd en ongefilterd bier met hinten van hop, citrus en met een licht kruidig karakter. Dit bier past uitstekend bij de krokante lekkernij, het vult het gerecht aan met frisse toetsen en heeft genoeg body om het gefrituurd korstje de baas te kunnen.