EEN PLEK OM TE ONTDEKKEN

Surcele – Oaked Pub zoals ze zichzelf noemt. De naam Surcele verwijst naar de oudste benaming van Zoersel. Letterlijk betekent het zure (sur) gronden (cele). Leuke bierplekjes ontdekken is altijd fijn! Surcele is er zo eentje. Een authentiek biercafé in het centrum van Zoersel. Een ruim, zonnig terras waar je in de zomer kan genieten van een lekker speciaalbiertje van eigen bodem. Ook in de winter is het gezellig vertoeven op het terras met de houtkachel die je tijdens het degusteren warm houdt.

Als ik binnenstap, me een comfortabel plekje zoek aan de bar, me neerzet en de kaart inkijk met het geweldige aanbod aan bieren, waan ik me even in een boshuisje in de Ardennen. Het is een echt perfect biercafé dat passie, toewijding en rust uitstraalt. Aan het plafond hangen enerzijds sierlijke lusters, maar anderzijds ook lampen die van drumsimbalen zijn gemaakt. Dat maakt het café nog net dat beetje unieker.

Alle bieren worden geschonken in de bijhorende bierglazen, die netjes boven de toog hangen te pronken. In de kaart wordt bovendien de juiste informatie over het bier en de bierstijl verschaft, duidelijk met de bedoeling om de klant er wat wijzer over te maken. Naast de bieren is er een mooi aanbod aan likeuren, aperitieven en warme dranken. Vooral de verse theeën vallen op.
Ik stapte hier vrij toevallig binnen, maar het beviel me zo dat ik diezelfde avond mijn vriendin dit verborgen pareltje wou tonen. Deze keer zat het stampvol, echt een gezellige drukte. We namen een lekkere Geuze Girardin 37,5cl, dat perfect dient om te delen, en daarbij een gemengd assortiment van vlees van een lokale Hoeveslagerij. Ik moet zeggen dat dit een topcombinatie was. Ik hou van plekjes waar ze lekkere bierhapjes (bapas) aanbieden en daarbij nog eens een origineel uit de hoek komen.

Surcele is een plek waarvan ik niet denk: “Dit is weer het zoveelste commercieel biercafé”. Al mocht de parking wat groter zijn, het is en blijft een aanrader voor de echte bierliefhebbers en levensgenieters.

Mijn persoonlijke suggestie: Chimay Blauw van het vat. 9%

Uiterlijk: Kastanje bruin, beige stevige schuimkraag.

Neus: Caramel, rood donker fruit.

Smaak: Zacht en volmondig, relatief droog maar wel met een aangename fruitigheid. Perfecte balans

Een absolute topper! Je kan deze ook bestellen per 18cl, 25cl of 33cl.

Foto ©Surcele – Oaked Pub

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!