EEN POTJE K3

Nee hoor geen aprilvis want natuurlijk stoppen we Hanne, Marthe en Klaasje niet in een potje. We hebben het hier over het ‘potjesvlees’ uit de Westhoek. Deze lekkernij is onlosmakelijk verbonden met de streek en geniet van een Europese BGA erkenning (Beschermde Geografische Aanduiding). Het oudste recept vindt men terug in een kookboek uit de vijftiende eeuw. Potjesvlees’ bevat de 3 K’s: kip, konijn en kalf. Het witte vlees zit gevangen in een smaakvolle gelei waaraan een die een zuur toetsje heeft door het toevoegen van citroen, witte wijn en/of azijn. De bereiding zit in (stenen) potjes en wordt bewaard op een koele plaats. We pairen het gerecht met een West-Vlaamse Arabier van de Dolle Brouwers.

Het zachte maar volle en licht bittere bier past uitstekend bij het West-Vlaamse streekgerecht. Beide partners hebben een zacht doch uitgesproken karakter en geven elkaar geen duimbreed toe. Het resultaat is een prachtige en krachtige pairing.

Cover © Streekproduct.be

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend