Bier Grand Cru
Een Slurfke voor iedereen
Het is ondertussen al 7 jaar geleden dat 'den Eddy' zijn eerste brouwsels maakte. Een paar jaar later was 'zijn' Slurfke ook effectief in de rekken te vinden dankzij een samenwerking tussen de VRT en brouwerij Van Honsebrouck (vooral gekend van het Kasteelbier). Het was dus tijd om het bestaande Slurfke, een stevig bruin en licht zoetig bier te voorzien van een zusje ... het werd een tweeling.

Of de brouwerij met de lancering van de twee nieuwe varianten inspeelt op de klimaatverandering of er vooral voor wil zorgen dat de fans van Thuis tijdens het zomerreces van ‘zonnigere’ bieren kunnen genieten, is ons niet duidelijk. Wel is zeker dat niet iedereen te vinden is voor een zwaar bruin bier en dat al zeker niet bij 30°C op een zonnig terras. Met de lancering van de blonde variante van 7% en vooral het witteke van 4,8% alc. vol. komt daar nu een oplossing voor. Slurfke Blond is een lichtblond bier geworden met subtiele toetsen van citrusvruchten en is zacht bitter in de afdronk. Slurfke Wit is dan weer een speciaalbier geworden op basis van tarwe en tarwemout, en biedt verfrissende toetsen van koriander, gember en citrus. Een witteke naar Belgische traditie.

En zo is er nu dus een Slurfke voor elke bierliefhebber en kun je een hele zomer lang in de ‘Thuis-sfeer’ blijven, uitkijkend naar de komst van de eerste aflevering van het komende seizoen. Schol, en doe ze gerust nog eens vol! Vooral dat witteke gaat gelijk vlotjes binnen.