Yannick de Cocqueau
Ename Blond
In koersjasje
Morgen staan de renners aan de start van de E3 Saxo Bank Classic en daarmee start een intense 'wielerserie' ... Dwars door Vlaanderen en Vlaanderens Mooiste zijn dan namelijk nog op een boogscheut van ons af. Vlaamse klassiekers die altijd leuk zijn om te beleven en waarbij de sfeer onvergetelijk is, al zal die ook dit jaar toch net iets anders zijn. Onafhankelijk van de omstandigheden, of je langs het parcours staat (omdat je er toevallig woont) of achter jouw TV, zonder een streekbier is het toch hetzelfde niet. Zelfs als je die koersen vanop de fiets beleeft is nadien bijtanken een must. Dat weten ze bij Brouwerij Roman als geen ander en ze geven voor de gelegenheid hun Ename Blond dan ook een exclusief 'koersjasje'.

Ze beseffen maar al te goed dat er ook dit jaar vooral thuis zal genoten worden van de voorjaarsklassiekers. Brouwerij Roman zet daarom maximaal in op de beleving vanuit de huiskamers. De Ename Blond, het paradepaardje van de brouwerij uit Oudenaarde, zit tijdelijk in een koersjasje. Illustrator Sam Vanallemeersch ontwierp drie wikkels waarbij hij zich liet inspireren door het Vlaamse wielerlandschap. Wie goed kijkt, kan zo onder meer de Muur van Geraardsbergen, de Molenberg in Zwalm en het stadhuis van Oudenaarde terugvinden. Een manier om dus het ‘landschap’ en het ‘kader’ van de koers wat extra in huis te halen.

Want ja … helaas laat de huidige situatie rond het coronavirus geen publiek toe op het parcours en kunnen supporters de koers niet volgen op café. Gelukkig kan er thuis wel volop van de koers genoten worden en gezien de Ename abdijbieren worden gebrouwen door Brouwerij Roman in Oudenaarde, het hart van de Vlaamse Ardennen en van de koers is dit best goed gezelschap om de beleving compleet te maken. De limited edition flesjes zijn nu verkrijgbaar bij Colruyt, Spar en gespecialiseerde bierhandelaren. Haal ze dus nog snel in huis om die koers vanuit de zetel wat extra glans te geven. Zolang de voorraad strekt … procrastinatie is dus verboden!

“Brouwerij Roman helpt alvast een handje om de koerssfeer in de huiskamers tot leven te brengen door onze Ename Blond flesjes tijdelijk in een koersjasje te wikkelen. Op die manier proberen we de beleving rond de koers toch tot bij de mensen thuis te krijgen.”

– Carlo Roman –