ENE MET HESP, ENE MET KAAS EN ENE MET … “ZENNE”

Een Brusselse straffe madam en twee klein kadeekes uit onze hoofdstad sloegen de pollekes in elkaar. De drie eigenzinnig ondernemers creëerden “De Zenne Pistolet Cantillon”, kool gekookt in Cantillon, licht gerookte droge worst, zoete zwarte pens, … .

Dit zijn echte Brusselse ingrediënten: Lambiek, de basis van geuze is een ware godendrank, Zwarte pens  in Brussel gemaakt als eerbetoon aan de “Bloempanch” van de Marollen, een “druuge saucisse” uit de kaffee’s en volks legume nr°1, een “kuul”. De combinatie is hemels
Valérie Lepla van Pistolet Original ligt aan de basis van dit initiatief, Lambik brouwer Jean Van Roy (Cantillon) en Dirk Myny (Les Brigittines) verleenden maar al te graag hun medewerking. De Zenne Pistolet Cantillon is momenteel verkrijgbaar bij “Pistolet Original” en zal later op het jaar verspreid worden door middel van een echte triporteur. Gastronomie, volkskeuken, biercultuur en zorg voor het milieu worden verenigd in een Brussels project.
Tegen eind dit jaar blendt Cantillon een exclusieve assemblage ” Cantillon Zenne Pistolet” Dit bier zal enkel geserveerd worden bij Pistolet Original en in het restaurant Les Brigittines!
‘Bruxelles ma belle”.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!