Luc De Raedemaeker
Exclusief: De bierkeuze van Superman
Interview met Superman
Superman, wie kent hem niet? Superman wordt ook wel de man van staal genoemd. De actieheld verschijnt voor het eerst in een stripboek op 18 april 1938 en groeide daarna uit tot een van de populairste superhelden ooit. ‘Super-Man’ is een creatie van Jerry Siegel en Joe Shuster. In 1933 brachten zij het verhaal The Reign of the Super-Man uit, maar Super-Man was daarin nog verre van een held. Sterker nog, hij was een schurk. De bedenkers transformeerden hun creatie tot een held en verwijderden het streepje in zijn naam. Superman werd geboren op de planeet Krypton. Na een alles verwoestende natuurramp werd zijn thuisplaneet vernietigd en kwam hij naar de aarde. Daar leidde hij een dubbelleven als journalist Clark Kent. Superman groeide uit tot de beschermer van de aarde. BGC peilde naar de favoriete bieren van Superman. Het antwoord was even eenvoudig als verrassend: “Eigenlijk ben ik fan van quasi alle stijlen. Alleen bieren met kryptonite, zijn niet echt mijn ding. Natuurlijk heb ik een sterke voorkeur voor Superbieren”.

Super Sanglier (Brasserie Minne): Een dorstlessend bier uit de Belgische Ardennen. En het lievelingsbier van mijn Belgische collega het ‘Super Everzwijn’.

Super des Fagnes Blond (Brasserie des Fagnes): Een klassiek blond bier met een twist. Al het goede uit de Belgische traditie.

Super Fresca (Tartaruga): Een stevig gehopt en gedryhopt bier met hopballen.

Super Saison (Pfriem Brewery): Een Belgian style bier gebrouwen door Josh Pfriem aan de oevers van de Columbia River in Oregon. Mijn favoriete stopplaats in de NorthWest Pacific.

Super 8 (Brouwerij Haacht): Alle Super 8 bieren, het zijn stuk voor stuk klassieke bieren met een serieuze twist. Mijn favoriete bier uit de reeks is de Super 8 Saison.

Super (Birrificio Baladin): Gebrouwen door superman Teo Musso is de Super een Italiaanse interpretatie van een Belgian style Abbey beer.

Bavik Super Pils (Brouwerij de Brabandere): Een dorstlessend super pils met een subtiel bittere afdronk. Ideaal voor een zonnig terras of een avondje tooghangen met mijn vrienden Batman, Spiderman en de Hulk.

Super Noah (Het Verzet): Noah staat voor “No American Hops”. Een verademing in de tijden van citrusbommen.

Super Kroon (De Kroon): Een topbier gebrouwen door twee brouwiconen: vader en zoon Delvaux.

Super Bock Stout (Super Bock): Een romige stout met een mooi koffiearoma gebrouwen in Zuid-Europe. Dat is een van mijn favoriete Portugese bieren.

Super 64 (Brasserie de Silly): Ambere dorstlesser met een mooi evenwicht tussen mout en hop. Ideaal voor na een zware ‘rescue’ interventie van onze ‘man of steel’.

Cover foto ©Warner Bros

Foto ©Brasserie Minne