Bier Grand Cru
Feestbier als eerbetoon
Indulgence - Anno 1521
Gouden Carolus Indulgence (Engels voor bron van vermaak, genot, verwennerij) is een serie gelimiteerde bieren die jaarlijks met wisselende inhoud worden uitgebracht. 'Anno 1521' is de 7e smaakexpressie uitgegeven onder dit label. Met dit ‘sterk blond’ bier zet Brouwerij Het Anker het ontstaan van het biermerk ‘Gouden Carolus’ in de schijnwerpers. Het is "All 'Bout The Money" ... of toch een iconisch muntstuk!

500 jaar carolusgulden
In het jaar 1521, exact 500 jaar geleden, introduceerde de in Mechelen geboren Keizer Karel V de carolusgulden in zijn keizerrijk. Charles Van Breedam, 3e generatie brouwer van Brouwerij Het Anker, vernoemt in 1959 zijn favoriete biercreatie naar deze munt: het biermerk ‘Gouden Carolus’ is geboren.

Feestbier als eerbetoon
500 jaar, dat mag gevierd worden! Als eerbetoon werd Gouden Carolus Indulgence – Anno 1521 een ‘sterk blond’ bier (8,5% Vol.). Met deze strong blond ale, een gekende bierstijl met verfrissende, zacht bittere smaak en droge afdronk, kunnen we toepasselijk klinken op deze verjaardag. Het Anker brouwde een goudblond speciaalbier met een zachte hopbitterheid, uitgebalanceerd met subtiele toetsen van amandel en hazelnoot die uitlopen in een droge, volmondige finale. Kortom, een feestbier, stevig en elegant tegelijk!

Gouden munt
Leuke extra : Bovenop de kurk van de fles vind je een Gouden Carolus-munt. Die heeft de waarde van 1 euro en kan je ook effectief gebruiken als betaalmiddel in de brouwerijwinkel. Dat is dan nog een extra reden om nog eens naar Mechelen af te zakken. En als je dan toch al zover bent gekomen, waarom dit bezoekje aan Het Anker niet combineren met een kijkje in hun stokerij in Blaasveld, amper een paar kilometers verderop …

De Gouden Carolus Indulgence – Anno 1521 is te koop in verschillende drankenhandels in heel België, de Colruyt supermarkten en uiteraard de brouwerijwinkel.