FIESTA MEXICANA

Chiles Rellenos & Jour De Fête

Cinco de mayo herinnert aan 5 mei 1862, de dag waarop Mexicanen onder de leiding van Ignacio Seguín Zaragoza het Franse leger in de pan hakten in de Slag bij Puebla. Vier dagen later riep President Benito Juárez 5 mei uit tot nationale feestdag. We vieren deze dag met Mexican streetfood en Belgisch bier. Mexico is een paradijs als het gaat om fast- en streetfood. Denk maar aan maisbrood, nachos met guacamole,… . En natuurlijk zijn er taco’s: kleine maispannenkoeken gevuld met de meest uiteenlopende ingrediënten. Maar in het gastronomische segment blinkt de Mexicaanse cuisine uit. Er staan immers drie Mexicaanse restaurants in de lijst van ‘The World’s Top 100 Best Restaurants’. Vandaag serveren we echter Chiles Rellenos gepaird met een Jour De Fête van de Vleesmeester Brewery. Deze gevulde pepers worden traditioneel gegeten op cinco de mayo.

Chiles rellenos of gevulde pepers, zijn een van de meest karakteristieke gerechten uit de Mexicaanse keuken, met een oorsprong die teruggaat naar de Spaanse verovering van Mexico in de 16e eeuw.

Ingrediënten:

 • 4 grote chilipepers,
 • 400 g rundergehakt
 • 100 g  cheddar kaas
 • 1 tomaat (fijngesneden )
 • 1 gesnipperde ui
 • 4 eieren
 • Handvol bloem
 • 1 zakje taco kruiden
 • Olijfolie

Bereidingswijze:

 1. Bak het gehakt in de olijfolie.
 2. Voeg de gesnipperde ui toe en laat meebakken.
 3. Voeg de gehakte tomaten toe als het vlees bruin is.
 4. Voeg de taco kruiden toe.
 5. Rooster de pepers.
 6. Vul de gerooste pepers met de vleesvulling.
 7. Maak een beslag van het ei en de bloem.
 8. Verwarm de olie in een gietijzeren pan.
 9. Haal de pepers door het beslag.
 10. Bak de pepers aan alle zijden.
 11. Strooi de gepaste kaas over de pepers en serveer met tortilla’s.

Pairing:

We pairen deze chiles met een Jour De Fête van de Vleesmeester Brewery. Het is een fris en vlot doordrinkbaar bier met een mooie bitterheid. De gist is subtiel aanwezig op de achtergrond. Het frisse bier past uitstekend bij de pittige bereiding. Enig nadeel, het gerecht heeft de neiging het bier te overheersen. Maar geen kniesoor die zich hier aan stoort. Het werkt verfrissend en het lage ABV zorgt ervoor dat we er eentje meer kunnen nuttigen. Het is tenslotte een feestdag. Dit is een geslaagd Mexicaans-Belgisch huwelijk.

Cover © Freepik

Fotos © Freepik & Vleesmeester Brewery

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend