GLOEDNIEUWE BROUWERIJ NIEUWE TREKPLEISTER VOOR WAASLAND

“Brouwen is geduld hebben en wachten… 20 jaar lang hebben we gewerkt en geleefd naar dit moment. Maar het is geen eindpunt, dit is een nieuwe start. We zijn klaar om hier verder te brouwen en kunnen nu flexibeler en innovatiever inspelen op de veranderende biermarkt.”, zo openden zaakvoerders Stefaan Soetemans en Kristof de Roo woensdag met trots hun gloednieuwe brouwerij.

De markt van de Belgische speciaalbieren blijft groeien. Ook de craftbieren van de Belgische brouwerij The Musketeers zitten al jaren in de lift. Niet alleen de succesvolle Troubadourbieren worden internationaal gesmaakt, ook de bieren van hun Belgian Legends-serie en de recente bucketlist-serie doen de omzet jaarlijks stijgen. Ondertussen is de brouwerij een vaste waarde in de biersector en klaar voor een nieuwe uitdaging. Met de bouw van een gloednieuwe brouwerij wordt een belangrijke volgende stap gezet in de ontwikkeling en verdere groei van Brouwerij The Musketeers. Daarnaast zal een sfeervol brouwerijcafé het uitstalraam van de brouwerij worden en meteen een toeristische hotspot creëren in het Waasland. De brouwerij is dan ook gelegen op de voormalige steenbakkerssite in Sint-Gillis-Waas vlakbij de WaseGolf, een aantal fietsknooppunten en wandelroutes. In samenwerking met lokale partners zullen toeristische arrangementen uitgewerkt worden. Met een brouwinstallatie van 60 hectoliter wordt het meteen de grootste onafhankelijke brouwerij van het Waasland.

“België is niet het land van het bier maar van de brouwers”

De brouwerij werd woensdag plechtig geopend door minister Ben Weyts en burgemeester Maaike De Rudder. “België is niet het land van het bier maar van de brouwers. Onze grondstoffen zitten niet onder de grond maar boven de grond. En daar is deze nieuwe brouwerij van The Musketeers een prachtig voorbeeld van: een krachtige combinatie van ambacht, erfgoed en innovatie, aldus een enthousiaste Minister Weyts.
“We hebben geluk als gemeente met de brouwerij als nieuwe toeristische trekpleister voor Sint-Gillis-Waas”, vertelt de burgemeester die zelf geen bier drinkt maar wel alleen maar positieve verhalen hoort over de bieren van The Musketeers.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend