GOEDENDAG!

Of het voor jou nu een feestdag is of niet, vandaag herinnert de Vlaamse Gemeenschap de Guldensporenslag die plaatsvond op 11 juli 1302. Mooie gelegenheid om een gepast flesje te kraken. We gaan resoluut voor de Goedendag Cuvée 1302 van Brouwerij Toye!

Goedendag verwijst naar de zeer sympathieke puntige knots waarmee werd ‘gegroet’ in die tijd. Het principe was eigenlijk vrij simpel: Kon je de groet foutloos beantwoorden dan zat je aan de ‘goede’ kant en was er geen vuiltje aan de lucht. Zat er aan het antwoord een stevig Frans accent, dan kreeg je hoogstwaarschijnlijk een onzachte ontmoeting met de knuppel. Het navertellen zat er dan meestal niet meer in, maar in het beste geval zal er toch een stevige koppijn mee gepaard gegaan zijn geweest. De Goedendag van Toye kun je gelukkig met net iets meer plezier ‘ontmoeten’, kun je het meestal navertellen en krijg je pas na een iets te veelvuldige confrontatie last van die koppijn.

Bier: Goedendag Cuvée 1302
Brouwerij: Brouwerij Toye (BE)
Volume: 33 cl
Alcohol Volume %: 7,5%
Kleur: Donkerbruin met een dieprode gloed
Geur/aroma’s: Gebrande mout en karamel. Hout / vat
Smaak: Zachte ronde aanzet met toetsen van karamel. De gebrande mouten komen dan stevig opzetten en de lagering op de Pomerol vaten voegt een lichte whisky/vanilletoets toe. Karaktervol, verfrissend (licht zurig) en goed doordrinkbaar.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend