GRAND CRU 22

Ons Wekelijks Bier

Tijd vliegt. Een jaartje ‘Ons Wekelijks Bier’ is zo voorbij en aangezien komende maandag de resultaten van de Brussels Beer Challenge 2023 worden bekendgemaakt tijdens Horeca Expo, zullen we vanaf volgende week aan de slag kunnen met een nieuwe voorraad ‘bekroond’ gerstenat. Er goed van bewust dat onze Belgische brouwers nu eenmaal de reputatie hebben om consistent goed bier te maken, veronderstellen we dat er bij de winnaars toch wel wat terugkomers zullen zijn. Daarom wensen we vanaf komende vrijdag niet meer enkel Belgische winnaars te nemen om het weekend in te gaan. We gaan het wat open trekken om niet teveel in herhaling te vallen, maar we beperken ons tot de buurlanden. Hoe verder we ‘afdwalen’, hoe kleiner de kans dat jullie ook effectief aan dat bier geraken. Vermoeden we dan toch…

Hoe konden we de revue van enkele gemedailleerden van de Brussels Beer Challenge 2022 beter afsluiten dan met de Grand Cru 22? Hiermee gaan we nu reeds ‘vreemd’ gezien het in de Verenigde Staten wordt gebrouwen, maar goed bier is goed bier en deze haalde niet voor niets een gouden plak.

Bier: Grand Cru 22

  • Brouwerij: Hinterland Brewery (WI – USA)
  • Volume: 12 fl.oz. (35 cl)
  • Alcohol Volume %: 8,0 %
  • Zicht: Diepe bruinrode kleur. Ondoorschijnend. Blijvend ringetje schuim.
  • Geur/aroma’s: Karamel. Rood fruit (krieken, rode bessen). Vanille. Beetje vineus (rode wijn).
  • Smaak: Ronde en wat zoete aanzet met rijpe kersen, karamel en vanille. Beperkt koolzuur. Veel body. Zacht, fruitig zuur (rode bessen) en wat tannines in de afdronk. Beetje restsuiker die dit helpt dragen.
  • Foodpairing: Torta di Oveja, frikandon met krieken, donkere, bittere chocolade.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend