Yannick de Cocqueau
Great Breweries Marathon 2020
Houten editie
Een van de leukste marathons van het land is aan zijn vijfde editie toe en je wacht best niet al te lang meer met inschrijven. Er zit een maximaal aantal deelnemers op en het kan dus altijd volzet geraken, maar misschien nog belangrijker is dat je nog net een maandje de tijd hebt om van de 'vroegboekkorting' te genieten en 'op te treden' met een gepersonaliseerd borstnummer. Actie!

Wie de Great Breweries Marathon nog nooit heeft meegemaakt, moet zeker niet twijfelen, het is een hele ervaring. Hoe ‘serieus’ en hoe ‘zwaar’ je het wil maken bepaal je zelf daar je kunt kiezen om een volledige, erkende marathon te lopen tegen de klok of er een (familiale) wandeling van 25km van te maken. In alle gevallen loop je door enkele van s’ lands meest iconische brouwerijen en kun je genieten van het prachtige landschap van ‘Klein-Brabant’.

Brouwerij Bosteels, Duvel Moortgat en Palm Belgian Craft Brewers openen op 10 mei 2020 voor de vijfde keer hun deuren om doorgang te geven aan sportievelingen (en bierliefhebbers). Uiteraard is er de nodige animatie onderweg en voorzien de brouwerijen dat wie niet tegen de klok loopt rustig bij een bier kan uitblazen in het unieke kader van de brouwerij. Een uitdaging die los van de formule die je kiest in een ongelooflijke kameraadschappelijke sfeer verloopt. Het is eigenlijk moeilijk te beschrijven … je moet het gewoon zelf beleven. Onderstaand filmpje van de editie 2019 kan je wel ietwat een idee geven, maar heus, het is maar deel van het gevoel.

Voor wie nog geen enkele editie van de Great Breweries Marathon heeft gemist, zorg dat je er deze keer ook weer bij bent om ze alle vijf op een rijtje te hebben. En ja, toegegeven, vorig jaar liet ik mij meteen na aankomst ook even ontvallen ‘NOOIT MEER’, maar na een afrondend glas gerstenat onder ‘finishers’ en een terugblik op de leuke ervaring … tot 10 mei in Klein-Brabant.

Alle info op www.greatbreweriesmarathon.be